Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 12°C Még több cikk.

Kötvényből 400 millió működésre

Csorna - Egymilliárd forint összegű kötvény kibocsátásáról döntött a csornai képviselő-testület. A kötvényből 400 millió forintot működési célokra, 600 milliót pedig a város stratégiai tervében meghatározott fejlesztési feladatok megvalósítására kívánnak fordítani.

Maratoni, több mint ötórás ülést tartott hétfőn a csornai önkormányzat képviselő-testülete. A tanácskozás kezdetén Turi György polgármester  köszöntötte Szalay Tiborné gyógyszerészt, aki a minap vette át aranydiplomáját. Majd a november 11-én, a város 5-ös számú választókörzetében megtartott időközi választáson Fidesz–KDNP színekben győzelmet aratott Kenesei Gáborné átvette megbízólevelét Borsodi Andrástól, a helyi választási bizottság elnökétől. Keneseinét a jogi és ügyrendi bizottság elnökévé választották.

Az új képviselő, Kenesei Gáborné.

Ezután mintegy két és fél órás zárt ülésen a képviselők önkormányzati kötvény kibocsátásáról határoztak. Sőt, az elbírált ajánlatok alapján a lebonyolító pénzintézetet is kiválasztották. Erről dr. Döbrössy Adrienn jegyző elmondta: a képviselő-testület egymilliárd forintos, svájci frank alapú, zártkörű kötvényt bocsát ki, melynek futamideje húsz év, a türelmi idő három év. Kamatfelára 0,8 százalék. A testület felhatalmazta a polgármestert a kötvénykibocsátással kapcsolatos valamennyi szerződés megkötésére. A kötvénykibocsátásból származó bevétel átmenetileg szabad részét bankbetétbe helyezik. A kamatot és az árfolyamnyereséget elkülönített számlán kell kezelni és az csak a kötvény törlesztésére használható fel. A kötvényből származó pénz  igénybevételére csak a képviselő-testület előzetes hozzájárulásával, az általa meghatározott célra van lehetőség. A kötvényből származó összegből 400 millió forintot működési célokra, 600 milliót pedig a város stratégiai tervében meghatározott fejlesztési feladatok megvalósítására kívánnak fordítani.

Köszöntés: Turi György polgármester és Szalay Tiborné.

A továbbiakban elfogadták a képviselők az önkormányzat jövő évi költségvetési koncepcióját. Döntöttek arról is, hogy  január elsejével megszűnik a Városi Művelődési Központ és a Martincsevics Károly Városi Könyvtár önálló tevékenysége. A két intézmény jogutódja az összevont Városi Művelődési Központ és Könyvtár. Január elsejétől ugyancsak összevonják a Szociális Szolgáltató Központot és a Városi Bölcsődét. Az egyesült intézmény neve Szociális és Gyermekjóléti Központ. Határozat született a Városi Kincstár 2008. február 29-i megszüntetéséről is.

Az egészségügyi alapellátásról szóló szerződések felülvizsgálatáról előterjesztett javaslatot Remete Lászlónénak, a szociális és egészségügyi bizottság elnökének indítványára nem tárgyalta a testület, így a döntést későbbre halasztották. A háziorvosi, fogorvosi alapellátási szolgálatok körzeteinek kialakításáról szóló 2002-es rendeletet viszont módosították. Ezt a fogorvosok kérték, mivel az ellátási körzetükhöz tartozó iskolák létszáma jelentősen átrendeződött.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szükség lesz újabb megszorításokra

Kapuvár - Kapuvár képviselő-testületének hétfői közmeghallgatásán egyetlen kérdés sem hangzott el. A… Tovább olvasom