Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Kötelező leszerelni a két zászlósnak

A Kisalföld csütörtöki számában a kisfaludi szülők aggodalmait adtuk közre a beledi kényszervallatási ügy kapcsán. Ezúttal azzal kerestük meg dr. Szabadfi Árpád ezredes, megyei rendőrfőkapitányt, hogy mi lesz a sorsa a jogerősen elítélt, még szolgáló rendőröknek.
Dr. Szabadfi Árpád leszögezte, hogy a kisfaludiak nyilatkozata nagyfokú tájékozatlanságot tükröz.
– Ha a rendőrség hivatásos állományú tagját jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélik, és ha a bíróság előzetesen nem mentesíti a büntetőjogi következmények hátrányai alól, akkor a szolgálati törvény értelmében a parancsnok az érintett rendőrt köteles leszerelni, mivel a hivatásos szolgálatra méltatlanná vált – mondta a főkapitány. – Tehát mérlegelési joga sincs az illetékes parancsnoknak. Ez alól csak a belügyminiszter tehet kivételt. Így a két érintett rendőrnél a leszerelési eljárást megkezdtük, de természetesen, mint minden hasonló esetben, tájékoztatjuk őket a jogaikról. Így azt is a tudtukra adtuk, hogy utolsó lehetőségként a belügyminiszterhez fordulhatnak.
Dr. Szabadfi Árpád elmondta: várhatóan napokon belül megérkezik a főkapitányságra a bíróságtól a jogerős ítélet. A két érintett zászlóssal szembeni személyzeti intézkedésekre ezután kerülhet sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem akarták rács mögé juttatni

A beledi kényszervallatás ügyében született ítéletben a kisfaludi szülők leginkább azt fájlalják,… Tovább olvasom