Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Köszöntője után érte a halál

Még köszöntötte egykorvolt osztálytársait, majd a szeretet virágcsokrát is átadta osztályfőnöküknek. Aztán felesége és az ünneplők körében elesett, s már a mentősök sem tudták újraéleszteni Makkos Attilát, Bodonhely polgármesterét. Szombat este a kultúrházban elhunyt.
A rábaközi falu tragikus hirtelenséggel elhunyt polgármesterét, Makkos Attilát gyászolja.
Fekete zászló leng a bodonhelyi polgármesteri hivatal homlokzatán. Szombaton este osztálytalálkozóján elhunyt Makkos Attila, aki volt diákként és polgármesterként vett részt a tragédiába torkollt rendezvényen.

Szombaton késő délután a bodonhelyi kultúrházban találkozóra gyülekeztek a helyi általános iskola 1959-ben, ’60-ban és ’61-ben végzett tanulói. Nagy volt az öröm a mostanra érett felnőtté vált egykori kisdiákok körében, hisz negyven év elteltével végre újra láthatták egymást.

A kultúrházi gyülekező után a volt iskolában osztályfőnöki órával folytatódott a program, majd este hét óra után ismét a kultúrház következett, ahol Makkos Attila polgármester üdvözölte az egybegyűlteket. Többen is könnyeikkel küszködve hallgatták szavait. Beszéde végén a falu első embere virággal köszöntötte a volt diákjaival együtt ünneplő kedvelt osztályfőnököt. Hirtelen azonban tragikus fordulat következett. Makkos Attila a földre esett, s bár a jelenlévők először egy rossz lépésre, megbotlásra gondoltak, hamarosan kiderült, hogy sokkal nagyobb a baj. Akkora, hogy a kiérkező mentők is hiába próbálkoztak az újraélesztéssel. Makkos Attila ötvennyolcadik évében elhunyt. Bár a pincérek felszolgálták az aperitifet, a poharak érintetlenek maradtak.

A döbbenet lett úrrá

Az egyik szemtanú, Szabó Lajos szerint a döbbenet lett úrrá a jelenlévőkön, mindenki értetlenül állt a történtek előtt, hiszen minden olyan meghatóan indult. Makkos Attiláné férjével együtt érkezett a találkozóra. „A szemünk előtt halt meg" – mondta zokogva az asszony, aki megjegyezte, hogy férje nagyon készült a rendezvényre, mivel ilyen közösségi összejövetelt nem tartottak az iskola befejezése óta.

Sokat tett a településért

Makkos Attila sokat tett a településért, az emberekért, mindenkinek készségesen segített, ha a szükség úgy hozta. Merész terveket dédelgetett, s minden, a polgármestereket érintő megbeszélésen részt vett, bárhova is kellett utaznia, mert birtokába akart jutni a falu boldogulásához szükséges információknak. Sajnos, a kegyetlen halál megakadályozta, hogy a helybeliekkel közösen kimunkált elképzeléseket megvalósítsa.

Perlaki Gyuláné, Bágyogszovát–Bodonhely körjegyzője érdeklődésünkre elmondta: a faluvezetés teendőit ideiglenesen Varga József alpolgármester látja el Bodonhelyen. Az időközi polgármester-választást leghamarabb december 7-én lehet megtartani.

Bodonhely gyászol. A falubeliek egyelőre nem tudták feldolgozni a szomorú tényt, tisztelt polgármesterük elvesztését. Azt, hogy jól ismert alakja nem tűnik fel többet az utcán, a hivatalban vagy a Rába-parton.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földszigeten a csornai puskások

Vadászházat avattak a hétvégén a csornai vadásztársaság tagjai Földszigeten. A közel százéves épület… Tovább olvasom