Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Körültekintő lakókijelölés

A várhatóan márciusban átadandó húsz szociális bérlakáson kívül további kilenc otthon kialakítására pályázott sikeresen a csornai önkormányzat.
(illusztráció)
Tavaly még azt tervezték Csornán, hogy az év végére befejeződik a Botond utcai húsz szociális bérlakás építése, sőt, jó esetben már új otthonukban tölthetik a karácsonyt a szerencsés lakók. A tervek azonban nem váltak valóra, a késedelem okáról Papp József polgármestert kérdeztük.

– Két technikai oka van a késedelemnek – válaszolta Papp József. – Egyrészt az időjárás akadályozta bizonyos munkák elvégzését, különösen a tereprendezést, mivel vagy az eső vagy a hó esett akkoriban. Másrészt az, hogy időközben nem várt gondok jelentkeztek az ingatlanok energiaellátásával. Ezért egyelőre átmeneti megoldást kellett találnunk az ÉDÁSZ Rt.-vel létrejött megállapodás alapján. Azonban a technikai akadályok elhárultával a terveink szerint március elején ünnepélyesen átadjuk a húsz szociális bérlakást. Az ideiglenes áramellátást pedig – mihelyt a szakhatósági feltételek biztosítottak lesznek – a végleges megoldás váltja fel.

Megtudtuk: a lakók kijelölése még nem történt meg, erre a szociális és egészségügyi bizottság rendkívüli ülésén kerül sor. Mivel annak idején a cserépgyár jelentős összeggel járult hozzá az állami támogatáshoz szükséges önrészhez, a cég négy lakásra egyszeri bérlőkijelölési jogot kapott. Így a bizottság tizenhat lakás elosztásáról dönt. Ám a polgármester megjegyezte: nemcsak azon gondolkodnak, hogy kik költözzenek be a tizenhat otthonba, hanem azt is megnézik, hogy a jelenlegi bérlők között van-e olyan, aki elfogadná a magasabb komfortfokozatú lakást is, ahol viszont nagyobb lesz a rezsiköltség. Tehát arra is figyelni kell, hogy olyan bérlők kerüljenek az új lakásokba, akik a rezsit képesek megfizetni. A felszabaduló alacsonyabb komfortfokozatú otthonokba pedig olyan személyek kerülhetnek, akik ugyan jelezték az igényüket, de a Botond utcai gázfűtéses lakások terheit nem tudják vállalni.

Papp József bejelentette, hogy az újabb sikeres pályázatnak köszönhetően további kilenc lakással gyarapodik az önkormányzat. Négy új otthont – amire speciális közbeszerzési eljárást indítanak – az Andrássy utcában vásárolnak állami támogatásból. Öt lakást pedig – kettőt az Erzsébet királyné utcában az egykori élelmiszerbolt, majd biliárdterem helyén, hármat a Petőfi téren az ÁNTSZ volt helyiségeiben – önkormányzati ingatlanokban alakítanak ki. Ezeket a városi ingatlanokat hosszabb ideje nem tudták bérbe adni, eladni meg nem akarták. A kivitelezésre a gazdasági bizottság írja ki a pályázatot, s a beérkezett ajánlatokat a képviselő-testület bírálja el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy televízió kellene, sok mesével

Elromlott a hűtőgépük, tönkrement a mosógép, tévéjük nincs, havonta húszezer forintot költenek… Tovább olvasom