Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Korszerűsítették a tornatermet Mihályiban

Megújult tornateremnek örülhetnek a mihályi diákok. Több mint húszmillió forintot fordítottak az iskolára az elmúlt hónapokban.
Tanévkezdésre befejeződött a mihályi iskola tornatermének felújítása.

„Az önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően megújult a tornatermünk és az öltözők. Minderre 18,6 millió forintot fordítottunk, melynek huszonhét százalékos áfáját a község fedezte. Sokat küzdöttünk a beázással, ez a probléma a tetőcserét követően teljesen megszűnt. Az öltözők villany- és vízvezetékrendszerének rekonstrukciója is megtörtént, valamint akadálymentes lett az épület" – kezdte az igazgató.
Az elsősök már a megújult tornateremben kezdhették a tanévet.
Az elsősök már a megújult tornateremben kezdhették a tanévet.

 Srágli Dezsőné elmondta: az állam Kliken keresztül érkezett 1,6 millió forintos támogatásával további munkálatokat is sikerült elvégezni. Jutott tisztasági meszelésre, a bejárati lépcső felújítására, a balesetveszélyes kémény javítására és az épület körüli vakolásra is.

„A személyi feltételek eddig is adottak voltak, most pedig már az épület is alkalmas a zavartalan oktató-nevelő munkára" – mondta elégedetten a vezető.
Srágli Dezsőné, az iskola igazgatója örömmel vezetett körbe a megújult épületben.
Srágli Dezsőné, az iskola igazgatója örömmel vezetett körbe a megújult épületben.


Az  intézményt jelenleg 135 tanuló látogatja, akik ebben az évben sem lesznek programok és szakkörök híján.
„A nemzeti tehetségprogram keretén belül a természettudományos kompetencia fejlesztésére nyertünk  egymillió forint támogatást. Igazgatóhelyettesünk, aki biológia szakos, tíz felsős bevonásával kezdi majd meg a munkát.

A következő egy évben a gyerekek közelebbről megismerkednek a megújuló energiaforrásainkkal, kísérletezhetnek, és a végén egy, a témához kapcsolódó kirándulásra is eljutnak majd" –  beszélt a lehetőségről az iskola vezetője.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rábaközi tiszta források

Rábaközi tiszta források
A Rábaköz gazdag felszín alatti vizekben. Néhány településen még fellelhetők a régi artézi kutak,… Tovább olvasom