Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Korszerűbb lesz a földhivatal

Az átalakítások után várhatóan már február végén megújult környezetben fogadja ügyfeleit a csornai földhivatal. A felújítással a dolgozók munkakörülményei is javulnak.
Egy hónap múlva az ingatlan-nyilvántartáson is nyugodtabb körülmények között dolgozhatnak.
A csornai földhivatal még a múlt század ’70-es éveinek végén költözött jelenlegi helyére, a Soproni útra. Azóta a kisebb tatarozásokon kívül más munkát nem végeztek el az épületben, így időszerűvé vált a teljes felújítás.

Bakody Attila, a hivatal vezetője elmondta: a beruházás költségeit a megyei földhivatal felújítási keretéből fedezik.

– Komfortosabb, sokkal ügyfélközpontúbb hivatalt szeretnénk kialakítani és ennek szellemében korszerűsítjük az irodákat.

Egy helyre kerül például a földmérési és az ingatlan-nyilvántartási ügyfélfogadás, illetve a pénztár is, így a helyiségek közti kényszerű „ingázás" megszűnik. Új, nagyobb irattárral rendelkezünk majd a felújítás után, hiszen a megnövekedett feladatok miatt erre is szükség van.

Bakody Attilától megtudtuk: az uniós előírások szellemében javítják a dolgozók munkakörülményeit is: dohányzóhelyiséget különítenek el – ez eddig hiányzott – és étkezőt, teakonyhát is építenek.

– Természetesen a munkákat nem lehet úgy elvégezni, hogy ebből az ügyfeleknek és kollégáimnak semmilyen kellemetlenségük ne legyen, hiszen zajjal, porral jár a falak kibontása, építése. Ám ezeket a munkafolyamatokat megpróbáljuk a hét végére, illetve az ügyfélfogadási időn kívülre időzíteni. Ennek ellensúlyozására örömmel mondhatom, hogy az átalakítás után az arra kijelölt napokon, azaz hétfőn, szerdán és pénteken egy-egy órával meghosszabbítjuk az ügyfélfogadás idejét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízéves lett a Hírmondó

Tíz éve szolgálja a közösséget hírekkel, színes írásokkal, a falu krónikájából idézett lapokkal az… Tovább olvasom