Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

Kórháztörténet hiteles forrásból

˝A kapuvári kórház krónikája˝ címen jelent meg a százhúsz éves intézmény múltját és közelmúltját bemutató könyv dr. Ballagi Farkas szerkesztésében.

Dr. Ballagi Farkas, a kapuvári Lumniczer-kórház egykori igazgató főorvosának szerkesztésében és Gadányi Károly professzor, a szombathelyi egyetemi központ elnöke támogatásával –, aki a művet kiadatta –, a közelmúltban jelent meg a kórház története könyv formájában.

˝A kapuvári kórház krónikája˝ címen megjelent műben a százhúsz éves intézmény múltját és közelmúltját mutatja be a szerző, olyan kuriózumokkal együtt, mint az alapítók névsora vagy az intézmény küzdelme az aktív ellátás fenntartásáért. Ballagi főorvos portálunknak elmondta, a mű kiadását az elmúlt ősszel, a Kapuvári Műhely megalakulásakor határozták el és a helybéliek önzetlen segítőmunkájával idén szeptember végén jelent meg.

Dr. Ballagi Farkas szerkesztésében a közelmúltban jelent meg a Lumniczer-kórház története könyv formájában.
Dr. Ballagi Farkas szerkesztésében a közelmúltban jelent meg a Lumniczer-kórház története könyv formájában.

– A könyv utószavában abbéli reményemet fejeztem ki, hogy a nagy múltú intézmény a közeljövőben ismét eredendő feladatát, az aktív ellátást fogja működtetni – jegyezte meg dr. Ballagi Farkas. Hozzátette, a könyv bevételét A kórház baráti köre és a Gartáért Alapítvány támogatására szánják.

Olvasóink írták

  • 1. pinquin 2009. október 29. 12:10
    „Hol lehet hozzájutni ?
    Szép karácsonyi ajándék lehet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝A kétharmados többség lehetőség˝

A jövő évi országgyűlési választások tétje hazánk következő húsz éve – mondta szerdán Kövér… Tovább olvasom