Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Kórházigazgatót választottak

Csorna - Dr. Vargha András radiológus lesz a csornai Margit kórház új igazgató-főorvosa. Így döntött a város képviselő-testülete hétfői ülésén.

Dr. Vargha a testületi ülésen elmondta: a kórházban a hibákat fel kell tárni, és kijavítani. Rögtön két fejlesztési elképzelését is vázolta a képviselőknek. Szintén a kórházzal kapcsolatos döntés volt, hogy meghosszabbították az intézmény fenntartására meghirdetett közérdekű kötelezettségvállalást. Azaz továbbra is várják a környékbeliek csekken befizetett adományait.

Arról is határoztak a képviselők, hogy testvértelepülési szerződést kötnek az erdélyi Gyimesfelsőlokkal. A tervek szerint március 14-én, rendkívüli testületi ülésen írják alá hivatalosan a megállapodást.

Olvasóink írták

 • 8. hajracsorna 2009. január 28. 14:01
  „Linkeljen neked az, aki ráér. De javaslom, mielőtt nekiállsz kritizálni, előtte tájékozódj, intelligens emberek úgy szokták. Az, hogy nem érdekel mások rólad alkotott véleménye, nem lep meg... További szép napot neked!”
 • 7. Putyilov 2009. január 28. 13:21
  „Nem én kezdtem elvtársazni. Nem voltam,nem vagyok és nem is leszek tagja semmilyen pártnak,sőt ,egyiknek sem tolom a szekerét.
  A csorna.hu-ról viszont belinkelhetnéd nekem,mert nincs időm végigbogarászni a jegyzőkönyveket. Ott van elég hely,biztos fent van.
  Nem érdekel,hogy tetszik-e vkinek a stílusom.
  Semmi kifogásom az igazgató személye ellen,hiszen nem is ismerem,így nem mondhatok róla véleményt,viszont kitartok amellett,hogy a nagyvezér gazdasági szakember legyen,a jobbkeze legyen orvos.”
 • 6. hajracsorna 2009. január 28. 10:11
  „Kedves Putyilov barátom!

  Én nem sértegettelek, de elnézem neked, hogy te igen. :) Nem gondolom, hogy az indulatok előbbre visznek egy fórumon, de ne aggódj, rólam lepereg, csak nem biztos, hogy a stílusodat mások szeretni fogják.

  A kórházunkról: szerintem az a leghelyesebb, ha egy kórház élére orvos áll. Gazdasági mankónak ott az önkormányzati biztos. Tehát a kórház élén tk. ketten állnak. Az orvos-igazgató, és a gazdasági szakember-biztos. Az pedig komoly tévedés, hogy az igazgatónak nincs orvosszakmai feladata. Mi lenne, ha minden iskola élére ügyvédeket ültetnénk, csak mert mostanában elszaporodnak a szegregációs perek? Tragédia.

  A kórház költségvetése (mint minden közpénzből finanszírozott intézményé) szerintem nyilvános, szépen ballagj be oda, vagy a hivatalba, és kérd el. Sok fórumon elhangzott már, hogy a hiány egyrészt úgy keletkezett, hogy az egészségbiztosítási pénztár szerződésben vállalt kötelezettségeit nem fizette ki a kórháznak évekig (úgy tudom, ebből per született). Másrészt pedig a tavalyelőtti egyészségügyi reform áldásos hatásaiból kifolyólag (ez az a bizonyos tvk, amitől minden kórház szenved). Az pedig, hogy ezek a számok "nem lettek megmutatva" a nyilvánosságnak, egyszerűen nem igaz. Ez a félreértés abból fakad, hogy bár a nyilvános (!) testületi üléseken elhangzanak ezek az adatok, valószínűleg a Kisalföld rábaközi oldala nem lenne elég a taglalásához, és az emberek többségét ilyen részletességig nem is érdekelné, és ezért a legkevésbé lehet hibáztatni az újságot!”
 • 5. Putyilov 2009. január 28. 07:17
  „hajracsorna!

  Lehet,hogy a narancsszínű elvtársi ködtől már olvasni sem tudsz.
  Nem az a bajom,hogy van végre kórházigazgató,hanem az,hogy miért nem egy gazdasági szakember.
  Egy orvos nem ért a gazdasági dolgokhoz,ami nem az ő hibája,hiszen neki a gyógyítás a feladata. Ahhoz értsen,viszont ahhoz nagyon. Ez a betegek érdeke.
  Az adósság pedig nem fog egy darabig eltűnni,hiszen azt sem tudjuk,hogyan keletkezett,csak mindenféle kósza hír repked,de egy pontos kimutatás még nem lett megmutatva a nyilvánosságnak.”
 • 4. kackac 2009. január 27. 15:11
  „A rabbi súlyos beteg, bekerül a kórházba. Érzi is, hogy lassan lejár az ideje ezért behívat egy katolikus papot és mondja a végrendeletet:
  - A falusi gyáram havi bevételének a felét felajánlom a Kerületi Zsidó Iskola segítésére.
  A pap szorgosan írja.
  - Az aranykészletemet felajánlom a Zsidó Kultúrális Múzeumnak.
  Ezt is írja.
  - A megmaradt 22 millió készpénzt pedig küldjék el a Szegény Zsidók Alapítvány javára.
  Ezt már nem bírja szó nélkül a pap sem, ezért megkérdi:
  - Mondja, ha mindent a zsidóknak ajánlott, miért nem hívott egy hivatásos rabbit?
  - Megőrült? Egy rabbit a fertőző osztályra?”
 • 3. kackac 2009. január 27. 15:07
  „Jenő kórházba kerül, és egy hatalmas kórteremben helyezik el.
  Az éjjel elszörnyedve tapasztalja, hogy több beteget is kitolnak, lepedővel letakarva.
  Reggel a vizitnél reklamál a főorvosnál:
  - Főorvos úr, igazán fenntarthatnának egy külön kórtermet a haldoklóknak.
  - Röhögni fog. Ez az a kórterem.”
 • 2. hajracsorna 2009. január 27. 14:08
  „Másfél éve nem volt kórházigazgató! Miért nem pályázott, kedves Putyilov elvtárs? Legalább rend lenne végre a kórházban, és nyilván az adósság is sippsupp eltűnne! :)”
 • 1. Putyilov 2009. január 27. 07:24
  „Már megint orvos az igazgató.
  Miért nem lehet egy gazdasági szakember???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén felújítják a Kis Rába hídját

Kapuvár - A képviselő-testület hétfői ülésén elhangzott, a helyi költségvetés működési hiánya… Tovább olvasom