Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Kórházigazgató nyolcadik nekifutásra?

Több mint két éve keres igazgatót kórháza élére a csornai önkormányzat. Hét eredménytelen pályázaton van túl a képviselő-testület. A polgármester úgy gondolja, a választásokig a szakemberek is kivárnak.

A nyolcadik kórház-igazgatói pályázat kiírására készül a csornai önkormányzat. Több mint két esztendeje nincs kinevezett vezetője az intézménynek. ˝Süllyedő hajóra senki nem szegődik el szívesen kapitánynak˝ – mondják a csornaiak. Turi György polgármester úgy véli: a tavaszi választásokig kivárnak a szakemberek.

– Bizonytalan helyzetben van a csornai kórház. Egyre jobban sújt bennünket a kormány a finanszírozás elvonásával – fejtette ki véleményét portálunknak Turi György. – Még mindig nem lehet kijelenteni, hogy az intézmény ebben a formájában megéri a tavaszi választásokat. Mi persze azon vagyunk, hogy az új kormány felállásáig kihúzzuk. Érthető, hogy a felkészült, szakmailag elismert szakemberek nem szívesen vesznek a nyakukba akkora terhet, mint amekkorát kórházunk irányítása jelent.

A legutóbbi kiírásra mindössze egy jelentkező nyújtotta be pályázatát. Turi György korábban arról is beszélt, hogy akár pénzügyi szakembert is szívesen látnának a kórház-igazgatói székben. A bírálóbizottság javaslatára azonban a képviselő-testület nem támogatta kinevezését. A pályázónak jogi diplomája, szaküzemgazdászi és egészségügyi menedzseri végzettsége is van.

– Ezekkel a képesítésekkel akár előnyt is élvezhetett volna a jelentkező. A gyógyító munkától függetlenítve ugyanis csak a gazdasági, pénzügyi kérdésekre koncentrálhatott volna. Ennek ellenére nem támogattuk, mert úgy gondoltuk, szakmai előélete, tapasztalata nem teszi alkalmassá a feladatra – jegyezte meg a polgármester. Turi György hozzátette: egy kormányváltás és az egészségügyet kedvezőbben érintő döntések után minden bizonnyal könnyebben találnak majd igazgatót a kórház élére. Megbízottként továbbra is dr. Boga Attila sebész főorvos vezeti az intézményt.

A Margit Kórház igazgatói széke 2007 őszén üresedett meg, amikor dr. Krizmanich Mária lemondott és nyugdíjba vonult. Azóta írja ki rendre az önkormányzat a pályázatokat.

A megoldáshoz egy évvel ezelőtt voltak legközelebb. 2009 januárjában dr. Vargha András kinevezését megszavazta a képviselő-testület, ám egy hónapon belül vissza is vonta. A szerződés feltételeiben nem tudtak megegyezni a főorvossal.

Olvasóink írták

 • 7. Guci01 2010. január 29. 08:26
  „1. hozzászólás pinquin 2010.01.28. 14:01

  Véleményem szerint egészen mást jelent orvosnak lenni, betegeken segíteni, mint az igazgatói székben ülni és a kórházon segíteni. Hát ezért nem vállalják az orvosok el az intézmény vezetését.

  Ők egészen másra esküdtek fel...”
 • 6. pinquin 2010. január 29. 05:41
  „moderálva személyeskedő”
 • 5. rick 2010. január 28. 22:31
  „Sajnos a csornai kórház jövője meglehetősen bizonytalan. Ez rányomja a bélyegét az egész folyamatra.”
 • 4. MacGyver 2010. január 28. 20:14
  „1.

  "pinquin 2009.10.27. 06:16

  Sz.tem nagyon sok önjelölt kapitány van erre a " szándékosan meglékelt, sülyedő szép nagy hajóra "
  Szomorú, hogy a csornai orvosok közül senki sem vállalja el a Kórház vezetését."

  Mi van cica, elfogytak az önjelölt kapitányok?”
 • 3. qeu 2010. január 28. 19:02
  „Bevallom, ha ezen végzettségekkel nem jó az adott jelentkező - nem megfertőzött belefásult ember -, akkor ez már az Önkormányzat bűne.”
 • 2. Jerry 2010. január 28. 18:49
  „A cikk alapján én úgy látom,hogy éppen a csornai képviselő testületnek nem jó senki kórházigazgatónak. Jelentkező éppen lenne, csak éppen a fideszes testületnek senki sem jó. Hát szakértők ebben a kérdésben az biztos. Ők egy testületi ülésen leszavazták Csornának a roham-mentőt is mert abba kellett volna egy mentő orvos is nem csak mentő ápoló.Az indok az volt, hogy úgysem lesz kihasználva, és az orvos bérét hasznosabbra is el lehet költeni.Talán azon vették a ph hivatal folyosójára az új vörös szőnyeget? Hát nem tudom, szerintem a hivatal dísz terrmét is be lehetne zárni és testületi ülés helyett színházi, cirkuszi előadásra lehetne használni. Ami ott folyik a kórház miatt,az már úgyis csak színház, néha meg kész cirkusz.”
 • 1. pinquin 2010. január 28. 14:01
  „Szomorú, hogy a csornai orvosok közül senki sem vállalja el a Kórház vezetését.
  Jó lenne, ha az új kormány végre rendbe tenné az egészségügyet ( is ), és megszűnhetne az állandó félelem a lakosságban, hogy meddig marad meg a Kórházunk...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újraindul a klub mamáknak, babáknak

Csorna - A Szociális és Gyermekjóléti Központ családsegítő szolgálata ismét elindítja a Szivárvány… Tovább olvasom