Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Kórházi bútorcsere államilag letiltva

A napokban már költöznek a kapuvári kórház felújított gazdasági épületegyüttesébe. A százmilliós beruházást saját erőből fedezte az intézmény.

Az utolsó – régi – bútorokat rakják a helyükre a kapuvári Lumniczer-kórház munkatársai abban az épületegyüttesben, melynek százmilliós felújítása nemrég ért véget.

– A kórház hátsó épületegyüttese felújítását még a 2007–2008-as angiológiai és járóbeteg-beruházások idején határoztuk el. Mindez szervesen kapcsolódik az előbbiekhez és a krónikus belgyógyászati osztály felújításához – tájékoztatott dr. Benedek Zoltán főigazgató.
A kórház – régi-új épületeiben a gazdasági iroda (munka- és pénzügy, főkönyvelő), a különféle karbantartó műhelyek, anyag- és gyógyszerraktár, valamint a kórbonctan kapott helyet.

Kórházi felújítás: Az utolsó – régi – bútorok kerülnek a helyükre.
Kórházi felújítás: Az utolsó – régi – bútorok kerülnek a helyükre.

– Ezek a funkciók hiánytalanul visszaköltöznek a felújított épületbe, ám egy részüket bővítettük, fejlesztettük a friss jogszabályi előírások szerint – mondta a főigazgató. Utóbbira példa a kórbonctan felújítása, melyhez egy kegyeleti szobát építettek. Emellett az egész épület új szigetelést kapott. Ettől a fűtési költségek csökkenését reméli a kórház.
A felújítási munkák még májusban kezdődtek, a szeptember végi műszaki bejárás után a garanciális javítások is megtörténtek. Most a költözés folyik az ideiglenesen használt gyermekosztályról. A főigazgató megjegyezte: a százmilliós beruházást saját erőből fedezték. Ebből lett volna keret az új bútorokra is, ám ezeket az országos „bútorstop" miatt nem tudták beszerezni.

– Az eddig használt, egykori gyermekosztály épületének hasznosítására több elképzelésünk is van. Többek közt az érbetegosztály betegeinek színvonalasabb kiszolgálását, vagy esetleg egy kutató-fejlesztő részleg elhelyezését tartanánk itt megfelelőnek – jegyezte meg dr. Benedek Zoltán.

Olvasóink írták

  • 2. Tündenéne 2013. október 11. 16:05
    „Engem is érdekelne...”
  • 1. oxana 2013. október 11. 12:44
    „Mi az az "országos bútorstop?"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hibázott a kivitelező?

Hiba történt Csorna északnyugati vízelvezető árokrendszerének kiépítésénél. Tovább olvasom