Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Kórház: nyilvánosságra hozott igazgatói pályázat

Kapuvár - A kapuvári kórház igazgatói pályázata továbbra is vihart kavar a városban. A képviselő-testület nem tárgyalta Benedek főorvos lemondását, aki így a helyén maradt. A másik pályázó nyilvánosságra hozta elképzeléseit.
Továbbra sem nyugodnak meg a kedélyek a kapuvári Lumniczer-kórház igazgatói állására kiírt pályázat körül. Korábbi cikkünkben már megszólalt Benedek főorvos mellett a másik pályázó, dr. Somlai András, aki azóta a már nyilvánosságra hozott egy levelet és igazgatói pályázatát is. dr. Somlai András ekképp fogalmaz nyílt levelében: „A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház – Rendelőintézet igazgatói állására kiírt pályázat értékelésekor a városi képviselő-testület kilenc-hét arányú szavazással engem talált alkalmasnak az intézmény további vezetésére. A szabályok alapján azonban csak minősített többség elérése esetén tölthető be az igazgatói munkakör, így a pályázatot természetesen érvénytelenítették. Ezt követően a városi közéletben elindult egy polémia, amelynek kapcsán személyemről és a pályázatomról téves információk kaptak szárnyra. (...) A pályázat elbírálása – számomra nem teljesen érthető okból – zárt testületi ülésen zajlott (minden személyi döntés zárt ülésen zajlik – a szerk.). Magam a nyilvánosság híve vagyok. Kötelességemnek érzem tehát az Önök korrekt tájékoztatását, mivel a térség lakosságának egészségi állapotát jelentős mértékben befolyásoló intézmény új vezetőjének a kiválasztása mindnyájukat személyesen érinti. (...) Az Önök teljes körű tájékoztatása céljából javaslom, hogy a másik pályázó, Benedek igazgató úr is hozza nyilvánosságra az önkormányzathoz leadott elképzeléseit!"

A nyílt levélen túl a pályázó közzétette szakmai életrajzát, valamint a kapuvári kórház és a környék egészségügyében szükséges elképzeléseit is.

Az igazgatói pályázat kapcsán a kapuvári képviselő-testület több tagja is elmondta: az első pályázat eredménytelensége miatt a megbízott igazgató a helyén maradt, a kérdés egyéb vetületeit mindössze tájékoztató keretében ismerték meg a testületi ülésen, napirendként nem szerepelt.

Dr. Benedek Zoltán, az intézmény megbízott igazgatója ismételten hangsúlyozta, az igazgatói állás betöltésére újra kiírt pályázaton – jelen álláspontja szerint – indul, hiszen megkezdett munkáját feltétlenül folytatni szeretné. – Amit eddig elértünk – a kórháznak gyakorlatilag nincs adóssága, tavaly az év kórháza lettünk, teljes körű a minőségbiztosítási rendszerünk, az osztályok teljes kihasználtsága –, arra lehet építkezni – jelentette ki Benedek főorvos. Hozzátette, az indulatok mesterséges gerjesztésében sem eddig, sem ezentúl nem kíván részt venni.

Olvasóink írták

 • 3. K.L. 2008. szeptember 21. 22:06
  „Kedves valakii!
  Kösz az információt :" Pedig érthető ,, ez alatt értsem, hogy a polgármester nincs tisztában feladatával?. - akkor le kell mondania?-
  Vagy városunkban bármi történhet? Felelősség? Megbízhatóság? Közéleti tisztaság? Ezekre válasz?
  Tisztelettel!”
 • 2. valakii 2008. szeptember 17. 21:41
  „Pedig érthető. Benedek lemondott, polgármester elfogadta és a helyettesével (dr. Balázsfényi) egyeztetett a továbbiakról. A testület elé be volt terjesztve Benedek lemondása és a helyettese (dr.Balázsfényi) megbízása, azonban Benedek jó érzékkel az ülés előtt valamivel visszavonta a lemondását. Polgármester az ügy tárgyalását napirendről levetette, Benedek maradt, testület nem tárgyalta az ügyet. Kérdés, hogy kell e testületi jóváhagyás a lemondás elfogadásához, illetve mitől éles egy lemondás, meddig lehet visszavonni, stb...”
 • 1. K.L. 2008. szeptember 17. 21:24
  „Nem értem: Ha a testület nem fogadta el a lemondást, ki nevezte ki Dr. Balázsfényi Lászlót, vagy miért?
  Tisztelettel!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trükkös és gép- tolvajokat fogtak

Kapuvár - Eredményes hónapot zárt a Kapuvári Rendőrkapitányság augusztusban. Az utóbbi hetekben több… Tovább olvasom