Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Kórház: közbeszerzés után jöhet csak az alapkő

Várhatóan tavasszal kezdik építeni a csornai kórház új járóbeteg-központját. Egyelőre az 1,3 milliárdos beruházás közbeszerzési eljárása tart.

Rövidesen lezárul a csornai Margit Kórház új szárnyának kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárás. Várhatóan még a tavasszal az alapkövet is leteszik. Az előzetes tervek szerint 2015-re el is készül a járóbeteg-ellátó központ. Az intézményt 1,3 milliárd forintból fejlesztik.

Az új épület a kórház parkjának északnyugati részén kap helyet. Az új szárnyat zárt folyosóval kötik majd össze a többi részleggel. Így megszűnik az az áldatlan állapot, hogy például a röntgenre vagy szakrendelésekre igyekvő kórházi betegek az udvaron keresztül kénytelenek átjárni. A járóbeteg-központban helyezik el ugyanis a korszerű diagnosztikai egységet, a szakrendelőket, a labort, a sürgősségi ambulanciát. Az 1,3 milliárd forintos fejlesztésnek csak egy, igaz, nagyobb része a kivitelezés. Az építkezésen kívül 300 millió forintért orvosi berendezéseket, modern eszközöket szereznek be.

A kórház területén már tábla is hirdeti a beruházást. A helyiek és a városkörnyékiek nagyon várják a fejlesztést.
A kórház területén már tábla is hirdeti a beruházást. A helyiek és a városkörnyékiek nagyon várják a fejlesztést.

A beruházással megüresedő helyiségek hasznosítására is van terve a kórház vezetésének. Látogatófogadót, kápolnát, közösségi helyiséget alakítanak ki bennük. A kórház udvarának délnyugati részén parkolókat létesítenek. A jelenlegi, lapos tetős szakrendelőt valószínűleg raktárként, garázsként használja az intézmény a költözés után. Korábban elhangzott: az épület gyakorlatilag már alkalmatlan a gyógyító tevékenységre. 

Beázik, huzatos, a vasajtók elrozsdásodtak, a folyosó hideg, a szerelvények korszerűtlenek. Fenntartása, illetve felújítása is gazdaságtalan.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Németül versenyeztek Csornán

A csornai II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központ nyolc éve rendszeresen megszervezi a… Tovább olvasom