Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Kórház, kisiskolák, vasútvonal

A kormány rábaközi teljesítményét értékelte az MSZP rábaközi szervezete. A korábbi ígéreteket kérték számon az országgyűlési képviselőn.
– Csornán is új jövőt kell építeni, szólt Gyopáros Alpár kampányszlogenje 2010-ben a választások előtt. Ellenzékből demagógiával támadott, most szembesítjük Gyopáros Alpárt korábbi kijelentéseivel – közölték a szocialisták.

– A kistelepülések sanyargatásával vádolta az előző kormányt. Ma már nincsenek az intézmények felújítására kiírt pályázatok, a falvak rendezvényeire sincs pénz, az idén többek közt elmarad emiatt a páli perecfesztivál is. Falusi iskolák és a csornai kórház bezárásával riogatott, ma a Fidesz államosítja a kórházakat, iskolákat, a helyieknek semmilyen beleszólásuk nem lesz azok működésébe, várható bezárásába. Megígérte a csornai termál problémájának megoldását is, ami olyan jól sikerült, hogy már két éve zárva a fürdő.

A szocialisták megemlítik a Csorna–Pápa vasútvonalat is.
– Gyopáros Alpár azt állította, hogy a Csorna–Pápa vasútvonal újraindítása nem befolyásolhatja a csornai elkerülőút építését. Befolyásolta. A vasútvonal felett hatsávos felüljárót kell építeni, aminek még a tervei sincsenek készen, és több mint másfél milliárddal növeli meg a költségeket. Mire megépül az út, addigra újra nem jár a vonat és a méregdrága hatsávos felüljáró a semmi felett megy át. Azt állította, a szocialisták miatt nem épült az elkerülőút. Már a második építési engedélyt is kiadták 2010 márciusában, és két évig nem tettek semmit, most rendelték meg a kiviteli terveket, az építés ideje meg csak csúszik – fogalmazott az MSZP rábaközi szervezetének elnöksége nevében a Papp József jegyezte közlemény.

Olvasóink írták

 • 17. hekus 2012. június 18. 22:36
  „Kedves Vahur!

  Csak a rosszindulat beszél belőled és valamennyi gyüttmentező szájából. Kérdem én, kit érdekel az, hogy csornai-e az a figura aki itt valamilyen tisztséget betölt? Az embert nem a születési helye hanem az elvégzett munkája minősíti. A munkavégzést tekintve pedig, akármennyire is fáj de be kell látni, hogy GYA nem csinálja rosszul azt amivel megbízták őt a rábaközi emberek... (Félre ne érts, nem azt mondom, hogy tökéletesen csinál mindent, inkább azt, hogy a megválasztásával járó feladatot tisztességgel ellátja) Szerintem a jelenlegi csornai felhozatalt tekintve nála jobbat lehetetlen lenne találni erre a pozícióra. És örülni kell annak, hogy ő ide gyütt, és nem ment el.... Ja és nincs rajtam narancsszemüveg! Tehát Gyopárossal ellentétben, a többi közszereplő figura munkájában elég sok kivetni való van.”
 • 16. csornafc 2012. június 18. 20:44
  „Tisztelt Vahur!

  te egy történelem lángész vagy, szerinted Papp Józsi csornai? Szerintem neked kéne levenni a vörös szemüveget, mert kezdesz félrebeszélni tőle! Mondjuk tőlem fent is maradhat, úgysem változtat semmit! Ez a testület van ezzel a polgármesterrel, valamint Gyopáros az Országgyűlési Képviselő ha megpukkadsz akkor is! Egyébként ne keressél inkább ok okozati összefüggéseket, mert ebből a szocik nem jöttek eddig ki jól, ki be vonulnak a dutyiba. Hagyd meg a kombinálást a Budainak!
  Papp Józsi:
  Életrajz
  1960 február 24-én született Szombathelyen, Szülei postai alkalmazottak voltak......”
 • 15. vahur 2012. június 18. 12:41
  „Tisztelt csornafc és kukszi!
  A narancssárga szemüveget le kellene vetkőzni és reálisan nézni a történéseket. Olvasgatni a város történelmét, utánajárni a múlt történéseinek. Ok okozati összefüggéseket keresni. Nem gondoltak bele abba, hogy gyp hogy került ide? Mi köze a Rábaközhöz és mi köze a városhoz?
  Csak a politikai hatalom számít semmi más. Ha gyp nem került volna Csornára, akkor nem lett volna országgyűlési képviselő még száz év elteltével sem. Csak itt volt esélye oda kerülni máshol nem. Lássunk tisztán. És én nem írom le kétszer a mondandómat szerintem így is van értelme és nem demagóg szöveg hogy be kell rögződni a tudatba mint a mostani kormánypárt tagjai által bizonygatott jóléti társadalomnak.”
 • 14. kukszi 2012. június 17. 17:09
  „Mi az ,hogy gyütt-ment, ha jól megnézzük a Csornai lakosok kb.90% ebbe a körbe tartozik.
  Az nem számít ki honnan gyütt,csak az számít akar e, tud e valamit tenni Csorna érdekében.

  Szerintem hagyni kell dolgozni ezt a fiatal o.gy. képviselőt,biztos lesz a munkájának eredménye,ha engedik dolgozni.
  Pap J.már bizonyította, hogy az ő ideje alatt nem történt semmi előre lépés se Csornán, se környékén.
  Pap j. azokat az állításokat hozta fel más ellen amelyeket ő nem tudott megvalósítani,ez nem más csak rosszindulat.
  Mi az, hogy mint újság író van jelen a testületi üléseken??? ,úgy látszik vissza akar kerülni Csornai közéletbe, üzenem ez nem fog menni a Csornai emberek már meg ismerték.”
 • 13. csornafc 2012. június 17. 16:32
  „Vahur! Szerintem elég szánalmas ez a gyüttmentezés, meg törzsgyökeres csornai szöveg, kb tükrözi a polgármester és a köre színvonalát. Egyébként mit ért el a város ezzel a törzsgyökeres TGy-vel? Fontosabbak neki a lovai, mint bármelyik választópolgára! Az meg, hogy azt állítod, hogy kitagadták, elárulták azt mutatja, hogy fogalmad nincs az itteni helyzetről, !! A Csornaiak szerint gyüttment vagy!!”
 • 12. csornafc 2012. június 17. 16:20
  „Azért kell kétszer mondani, hogy megértsd, mert ugye az nektek nehezen megy!”
 • 11. hekus 2012. június 17. 14:08
  „Na, kiszólt a lyuk a gödörből. Gratulálok. A volt szocialista polgármester, országgyűlési képviselő aki jelenleg újságíróként ül a csornai testületi üléseken, szólásra nyitotta ajkát. Az MSZP megújul, mondták már több fórumon is. Úgy látszik Csornára nem jutnak el ezek az információk, ugyanis itt egy régi, vaskos, elkopott bútordarabot hagytak. Jó lenne már valami arculatváltozás a helyi MSZP-ben, mert így nem fognak labdába rúgni 14-ben sem.. Csak egy tanács..
  A közleményre rátérve megjegyezném, hogy no komment. Volt időd megmutatni... nem sikerült..”
 • 10. elsemhiszem 2012. június 17. 13:49
  „az igazság valahol vahur mondandójában található”
 • 9. Köszörűs 2012. június 17. 11:38
  „Kétszer mondani? :)))”
 • 8. Köszörűs 2012. június 17. 11:38
  „Mért kell mindent kétszer mondani?”
 • 7. Köszörűs 2012. június 17. 11:34
  „Bravó, az MSZP kiheverte a Gyurcsány Ferenc érkezésével és távozásával járó traumát, és hosszú útkeresés után végre megtalálta új hangját Csornán. Igaz, ez a hang nem is annyira új, inkább csak feltettek néhány torzan vonyító régi lemezt! Papp Józsi egy politikai hulladék, mit akar még itt?”
 • 6. csornafc 2012. június 16. 22:14
  „Bravó, az MSZP kiheverte a Gyurcsány Ferenc érkezésével és távozásával járó traumát, és hosszú útkeresés után végre megtalálta új hangját Csornán. Igaz, ez a hang nem is annyira új, inkább csak feltettek néhány torzan vonyító régi lemezt! Papp Józsi egy politikai hulladék, mit akar még itt?”
 • 5. csornafc 2012. június 16. 22:13
  „Bravó, az MSZP kiheverte a Gyurcsány Ferenc érkezésével és távozásával járó traumát, és hosszú útkeresés után végre megtalálta új hangját Csornán. Igaz, ez a hang nem is annyira új, inkább csak feltettek néhány torzan vonyító régi lemezt! Papp Józsi egy politikai hulladék, mit akar még itt?”
 • 4. dpista 2012. június 16. 20:24
  „Ja most már annyi utas van, de április 15. előtt egy munkanap már összejött 300, úgy hogy egy évig volt még csak normális menetrend.”
 • 3. vahur 2012. június 16. 17:57
  „Nem csak Gyopáros "ÚR", hanem egész Csorna tehet arról ami a városban folyik. Először is szükségünk van egy gyütt- ment emberre aki azt sem tudja honnét jöttünk és hová tartunk? Nem. Tehát jobb lenne ha nem bírálna és nem vádaskodna. Másodszor. Csorna egye amit főzött magának. Egy összeférhetetlen, demagóg képviselő testület akit megválasztottak. Polgármester úr szakmailag zéró, kapcsolatok nélkül. Ebben a narancs bagázsban bízott, akik ki tagadták, elárulták. Vasútvonal? Pápától Csornáig összesen 5 utas egész nap. Gazdasági csőd, Politikai jó fogás. Margit kórház megmentése felesleges. Semmi nincs amiért küzdjünk. Lehet az előző kormány kezdte a rombolását a jelenlegi folytatta.Befejezte a művet. Gyopika állítása szerint meg mentették. Nekem 20 perccel több utazás a normális orvosi ellátás Győrben. Ezt jelenti a megmentés? Elkerülő út? Szálljon magába a város vezetése és lakossága. Sorolhatnám a történelmi előzményeket. Vagongyár, termál, a régből. Korona, kertészet, termál ismét a közelmúltból. Mindet ők maguk tették tönkre. Nem a szocik vagy a többi párt. Saját aroganciájuk. Utat épített a fidesz? Hol? A meg kezdett művet csak befejezték. Mikor folytatják? Ha megegyeznek az IMF-fel talán .”
 • 2. 1120 2012. június 16. 10:44
  „Ha valakinek "Kuss!" van, az éppen ő...

  Polgármester (1994-2006)
  Parlamenti képviselő (2002-2010)
  Vastag bőr (1960- ... )”
 • 1. Köszörűs 2012. június 16. 07:20
  „Jézusmária!
  Hiszen ez a vonat nagy ívben kikerül minden lakott települést!
  Kilométerekre van a vasútállomás minden faluközponttól!

  ...Zityi-zötyi mi van Gyopi, világosodunk?

  A kórházért is elkelne egy gyertyalángos közös imádkozás útlezárással fűszerezve, ha már a rábaközi polgárok által sárga csekken befizetett adományokból nem sikerült megmentenetek,... saját magatoktól!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A városháza és a kultúrház után a templom következik

Jó ütemben haladnak a kapuvári városrehabilitáció munkálatai. Az átalakítások jelenleg a művelődési… Tovább olvasom