Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Könyvtár nyílt a csornai idősek klubjában

A városi könyvtár és a Szociális Szolgáltató Központ együttműködése eredményeként házi könyvtár nyílt Csornán, az idősek klubjában.
A csornai Martincsevics Károly Városi Könyvtár közreműködésével új szolgáltatást vezettek be a Szociális Szolgáltató Központ Gondozási Központja keretein belül működő idősek klubjában.
– A gondozási, étkeztetési feladatokon túl másfajta lehetőséget kívánunk nyújtani a klub tagjainak azzal, hogy egy nyolcvan-száz kötetes könyvtárat hoztunk létre számukra – mondta el lapunknak Kovácsné Varga Ildikó, a Szociális Szolgáltató Központ vezetője. – A könyvek mellett hangzóanyagok, újságok, folyóiratok is az érdeklődők rendelkezésére állnak. Ezzel is a szabadidő tartalmas eltöltéséhez próbálunk segítséget nyújtani. Emellett pedig azért is fontosnak tartjuk, mert az idősebbek nem tudnak elmenni a könyvtárba.

Kovácsné Varga Ildikó szerint az újságokat, folyóiratokat hetente, a könyveket havonta cserélik. Következő lépésként – a tervek szerint január elsejétől – a könyveket azoknak is ajánlják, akik otthonápolásban részesülnek. Pket igény alapján a gondozónők látják el olvasnivalóval. A szolgáltatás mindegyik esetben ingyenes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkahelyeket szeretnének a helybeliek

Osliban tizenhat esztendeje Fodor József irányítja a közügyeket. A helyiek október elsején is bizalmat szavaztak neki és polgármesterré választották. A régi-új községvezetőnek erre a ciklusra is vannak tervei. Elképzeléseit a Kisalfölddel is megosztotta. Mint mondta, a fejlesztéseket pályázati támogatásokkal szeretnék megvalósítani. Tovább olvasom