Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Könyvtár minden korosztálynak

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség – a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával – idén ismét megszervezi a „Könyvtárak összefogása a társadalomért" elnevezésű rendezvénysorozatot. A csornai Martincsevics Károly Városi Könyvtár is csatlakozik az országos kezdeményezéshez október 2. és 16. között.
Október 2-án, kedden „Szüleink játékai" címmel kiállítás nyílik, ahol az 1950–80-as évek gyermekjátékait mutatják be. Azután a csornai nagymamák, nagypapák mesét mondanak. Október 4-én nyílt napot tartanak színes programokkal: délelőtt a bölcsődéseket és óvodásokat várják, kora délután a kisiskolásoké lesz a főszerep. Délután négy és este hat óra között „Legyél te is…" címmel az ismert televíziós vetélkedőhöz hasonló kvízjátékot hirdetnek felsős tanulók számára. Este hét és kilenc között játékos kedvű középiskolásokat és felnőtteket várnak a „Közéleti Activity" című műsorra. Háromfős csapatok, esetleg munkahelyi kollektívák mérhetik össze tudásukat, ügyességüket. Este tízig „Pajzán históriák" címmel a felnőtteknek kínálnak szórakozási lehetőséget, ahol a világirodalom ismert alkotóitól olvasnak fel a címhez illő alkotásokat.

Október 5-én hajnalban a könyvtár munkatársai kamerával a kezükben az ébredő város pillanataiba nyújtanak betekintést, amely a nap folyamán a könyvtár honlapján lesz megtekinthető (http://konyvtar.csorna.hu). A reggeli órákban az eltelt 24 óra legemlékezetesebb pillanataiból válogatott képsorokból nyílik kiállítás a földszinti folyosón.
Október 9-én délután öt órakor Vámos Miklós író, közismert televíziós műsorvezető lesz a vendég, aki bemutatja „Utazások Erotikában" címmel újonnan megjelent könyvét.

Október 10-én „Mindenkinek van kérdése – válaszol az EU-vonal" címmel Varga Anikó mutatja be a könyvtár EU-s szolgáltatásait.

Október 11-én a letéti könyvtári állományt átadják a magyarkeresztúri idősek otthonának, így az otthon lakói tartalmasabban tölthetik mindennapjaikat.

Október 13-án a hagyományokhoz híven kirándulást szerveznek az olvasóiknak. Az úti cél Pápa–Celldömölk–Somló hegy. A kirándulásra október elejéig várják a jelentkezőket. A részletekről érdeklődni személyesen a könyvtárban vagy telefonon a 96/261-622-es számon lehet.

Október 16-án délután öt órakor dokumentumkiállítással egybekötve dr. Berecz Endre tart vetítettképes előadást a csornai zsidóság életéről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Turizmus és parkolók

Kapuvár - A kapuvári képviselő-testület tartja ülését október 1-jén, hétfőn délután három órakor a… Tovább olvasom