Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Könyvsorozat hét rábaközi településről

Hét rábaközi település – Himod, Edve, Vásárosfalu, Vadosfa, Farád, Osli és Vitnyéd részvételével – könyvsorozatot terveznek a Rábaközben.
Az érintett települések civil szervezeteinek közös – vidéki örökséghez kapcsolódó – pályázatában, külső megjelenésében egységes könyveket adnak ki a falvak kulturális, turisztikai és helytörténeti érdekességeiről.

– Az épített és szellemi örökség bemutatása mellett nagy hangsúlyt kap a helytörténet, a hagyományok ápolása – ismertette a könyvsorozat alapjait Magyar Attila, a pályázat ötletgazdája. A sorozat minőségét jelzi, hogy például Farád esetében részt vesz a szerkesztésben Horváth Győző néprajzkutató is. – A helyi civil szervezetek összefogják, koordinálják a könyvek kiadását, melyek szerzői a későbbiekben előadásokat is tartanak a művek tartalmáról – tette hozzá Magyar Attila.

Az ötletgazda elmondta, az egységesen jobbára 120 oldal terjedelmű, képekkel is illusztrált könyvsorozat kiadása 2013 tavaszától kezdődik, az utolsó darabok a jövő év végéig megjelennek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékverseny Csornán

Kerékpáros akadályversenyt szervezett a csornai 63-as számú Bessenyei György Cserkészcsapat. Tovább olvasom