Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Kónynál találták meg helyüket a községek

Bősárkány felé indult, Kónynál kötött ki a rábcakapi és a cakóházai önkormányzat.
Azaz Kónnyal alakítanak közös önkormányzati hivatalt. Markotabödöge már korábban jelezte csatlakozási szándékát a szomszédos faluhoz, így Kóny központtal kialakulhat a négy település együttműködése.

Németh Ottó, Rábcakapi polgármestere elmondta, hosszas egyeztetések előzték meg a végső döntést. Eleinte tehát Bősárkánnyal tárgyaltak a kisközségek, ám úgy érezték, kedvezőbb feltételekkel tudnak Kónnyal együttműködni. A legnagyobb előnye a községvezetők szerint ennek az, hogy Rábcakapin továbbra is dolgozik majd ügyintéző a községházán.
– Ha Bősárkány mellett tesszük le a garast, akkor meghatározott időben lett volna csak ügyfélfogadás a falunkban. Így viszont biztosítjuk a jövőben is a lehetőséget a cakóháziaknak és a kapiaknak, hogy helyben, a megszokott helyen kérjenek segítséget, ha szükség van rá. Közös képviselő-testületi ülést tartottunk Cakóházával és egyhangúlag határoztunk – fogalmazott Németh Ottó.

A polgármester hozzátette: iskolásaik és óvodásaik továbbra is a bősárkányi intézményekbe járnak majd. Az évek óta jó kapcsolatot ugyanis nem szeretnék felrúgni. „Hogy aztán jól döntöttünk-e, majd az idő dönti el. Egy év múlva már biztosan értékelhetjük a tapasztalatokat, de én bízom benne, hogy a községek jövője szempontjából nagyon fontos kérdésre alaposan megfontolt és jó választ adtunk" – jegyezte meg Németh Ottó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évet értékelnek Farádon

A megyei fogathajtók közgyűlésüket január 11-én, pénteken este fél hatkor tartják a helyi művelődési… Tovább olvasom