Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Kónyi polgárőr-jubileum

Kevesebb lett a bűncselekmény Kónyban, mióta működik a polgárőr-egyesület. Idén tíz éve, hogy egy lelkes helybeli család megalapította a szervezetet.


Tíz évvel ezelőtt egy lelkes kónyi család alapította meg a helyi polgárőrséget. Csányiék azóta is szívügyüknek tekintik az egyesületet, sőt, vállalták a kistérségi polgárőrségek koordinálását is. A napokban ünnepelték a kerek évfordulót.

– Egy évtizede az önkormányzat kezdeményezésére jött létre a szervezet – idézte fel a kezdeteket Csányi Gáborné, az egyesület titkára. – Tizenhárom taggal megkezdtük a működést. Az akkori létszám szerencsésnek bizonyult, hiszen azóta is aktív egyesületet tudhatunk a magunkénak. Jelenleg harmincöten vagyunk tagok. Ki többet, ki kevesebbet tud vállalni közülünk, de mindenképpen dicséretes, ha valaki a köz javára áldozza fel szabadidejét.

Ünneplő polgárőrök: Csányi Gáborné, a kónyi egyesület titkára, Csányi Gábor elnök, Gangl András megyei elnök és Rigó Lajos kónyi alelnök.
Ünneplő polgárőrök: Csányi Gáborné, a kónyi egyesület titkára, Csányi Gábor elnök, Gangl András megyei elnök és Rigó Lajos kónyi alelnök.

Az egyesületnek nemcsak a tagsága bővült, hanem a felszerelése is. Ma már minden tag rendelkezik formaruhával, vannak kiegészítő eszközeik, mobiltelefonjaik, elektromos kerékpárjuk és szolgálati autójuk is. A járművet az Országos Polgárőr Szövetségtől kapták. Munkájuk eredményes. Csányi Gáborné szerint érezhetően csökkent a bűncselekmények száma a faluban. Együttműködnek a rendőrséggel, az önkéntes tűzoltó-egyesülettel, a horgászegyesülettel és készülnek megállapodást kötni a katasztrófavédelemmel is. Az időközben megalakuló kistérségi polgárőrszervezetnek is Csányiék lettek a vezetői.

– Úgy érzem, a helyiek elfogadták jelenlétünket. Ha gyanúsat észlelnek, idegen autót látnak, rögtön hívnak bennünket. Ha nyaralni mennek, kérik, figyeljünk oda otthonukra. Jelenleg tizenegy egyesület működik a kistérségben és én biztatom az önkormányzatokat, alakítsák meg saját polgárőrségüket – jegyezte meg Csányi Gáborné.

A kónyi polgárőrök a tizedik születésnapot a hagyományosan megrendezett báljukon ünnepelték meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útépítés a 85-ösön - Továbbra is lassú a forgalom Csornán

A Sopron felé vezető körforgalomnál befejezték az aszfaltozást, de a Beled felé közlekedőket még… Tovább olvasom