Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Kóny nyert az emlékpályázaton

Értékelte és díjazta a Rábaközi Helytörténet-kutatók Társulata a tavasszal meghirdetett pályázatát.
A hat éve elhunyt Pájer Imre helytörténész és tanár emlékét ápolva vártak prezentációs anyagokat. A beérkezett munkákat a csornai városi könyvtárban mutatták be.

Pályázni bármely rábaközi település történetének bemutatásával, egy neves személy, illetve család munkásságának ismertetésével vagy egy műemlék szemléletes feldolgozásával lehetett. A pályázat kiíróinak az volt a céljuk, hogy fiatalokat is bevonjanak a múlt értékeinek kutatásába és a digitális technika segítségével felhívják a figyelmet a helyi értékekre. A beadott pályamunkákat Endrődy József, a társulat tagja véleményezte.

A rábaközi helytörténészek kollégájukra, Pájer Imrére emlékeztek
A rábaközi helytörténészek kollégájukra, Pájer Imrére emlékeztek.

A diákok között első helyen végzett Ihász Krisztina, aki Kónyról készített bemutatót. Megosztott második helyezett lett a beledi Németh Brigitta és a csornai Karsa Zoltán, míg harmadik a bősárkányi Bagó Veronika. A felnőttek között dr. Locsmándi Szabolcs végzett az élen, aki a vicai iskoláról és a falu utolsó tanítójáról, Locsmándi Kálmánról adott be pályamunkát. Harsányi Lajos pap-költő rábapatonai éveit Kertai Lászlóné dolgozta fel. A díjazottak a tárgy-, illetve könyvjutalmak mellett oklevelet is átvehettek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új olvasókat hozott a könyvtári hét Csornán

A városi könyvtár minden évben csatlakozik az Őszi Könyvtári Napok programsorozathoz. Ezen a héten mindenki számára ingyenes beiratkozást kínáltak. Tovább olvasom