Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

˝Kóny fejleszteni akart˝

A kónyi önkormányzat valamennyi hitelét fejlesztésre vette fel. Felelősen, átgondoltan, a törlesztőrészleteket vállalva, jelentette ki a Kisalföldnek Aller Imre. Kóny polgármestere Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő megjegyzésére reagált.

Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a megyebeli, ötezer lakos alatti települések közül Lipóttól és Kónytól vállalta át a legtöbb adósságot a kormány. „Lipót esetében érthető a magas adósság az utóbbi évek komoly fejlesztéseinek fényében" – fogalmazott ki Ivanics Ferenc.

– A képviselő úr megjegyzése azt sugallja, mintha Kónyban a felvett hiteleket nem fejlesztésre fordítottuk volna. A pénzeket fel nem éltük, nem működésre fordítottuk, minden fillérrel Kónyban maradó értékeket teremtettünk – szögezte le Aller Imre, Kóny első embere.

Az óvodát pályázati támogatással újíttatta fel a kónyi önkormányzat. Az önerőt hitelből biztosították.
Az óvodát pályázati támogatással újíttatta fel a kónyi önkormányzat. Az önerőt hitelből biztosították.

– Az elmúlt években sok pályázatot nyertünk, több mint húsz beruházás valósult meg támogatással. A pályázati önerőket jórészt saját forrásból biztosítottuk, de négy nagyobb fejlesztéshez már nem voltunk képesek. Legnagyobb programunk az óvoda átalakítása volt, melyhez kilencvenmillió forintos hitelt igényeltünk. Hozzáteszem, hogy már a szigorított, törvény által előírt feltételek mellett, megvizsgáltatva hitelbíró képességünket. Ugyanígy a kerék-tói turisztikai fejlesztés, a faluház rekonstrukciója és a harminc építési telek közművesítése is így valósulhatott meg. Hitelállományunk összesen száznyolcvankétmillió forint volt.

A kónyi polgármester hozzátette: az önkormányzat pénzügyi helyzete mindig is nyilvános volt. Minden évben közmeghallgatáson számol be a helyieknek a részletekről, így a hitelek felvételéről is tudtak.
– Képviselő úrnak azt javasolnám, ha már kitekint választókörzetéből, akkor ne Kónnyal foglalkozzon, hanem akár saját lakóhelyével vagy a párttársai által vezetett nagyobb településekkel – fogalmazott Aller Imre.

– Hiteleinket húszéves futamidőre vettük fel. A törlesztőrészletek fizetése nem okozott volna gondot. Az még fontos a kialakult helyzetben, hogy – az átvállalt feladatokon túl – minimum ötvenmillió forintot vontak el községünktől. Azaz nagy árat adunk az adósságkonszolidációért. Az átvett húszéves kölcsönünket három év alatt visszaszedik tőlünk az elvonásokkal.

Olvasóink írták

 • 11. reális 2013. március 16. 21:26
  „A lényeg csodálatosan szépek a kónyi óvodások,a felújított óvodában nagyon jó helyen vannak. Kívánok boldog és szép gyermekkort minden kicsinek!”
 • 10. reális 2013. március 16. 21:11
  „nagytibi!Tudom,hogy frontok jönnek mennek,de álljon már meg a menet,nincs joga az embereket minősíteni,különböző jelzőkkel ellátni! Felszólítani"Szokj hozzá!”
 • 9. nagytibi 2013. március 14. 08:58
  „HAHA nem gyűlölködök oldala?? Akkor a kerseztb és köszörűs féle szocibérenceket mi a fészkes fenének neveznéd???? Szerencsétlenek minden hírhez hozzáböfögik a pártközpontból kiosztott ballibsi zagyvaságaikat!Szerencsére egyre kevesebben vagytok! A törpevezérnek mindent szabad? igen!! Szokj hozzá!!”
 • 8. kerteszb 2013. március 13. 15:01
  „7: az ilyen nagytibi-féle fidesznyikeknek azért ekkora az orcája, mert a törpvezír példáján okulva azt hiszik, hogy nekik már mindent szabad.”
 • 7. reális 2013. március 13. 10:42
  „Tisztelt nagytibi, ez a lap nem a gyűlölködők oldala!”
 • 6. nagytibi 2013. március 13. 08:16
  „Köszörűs hozzád a kutya sem szólt, meg amúgy sem érted! Ne szólj bele!”
 • 5. Köszörűs 2013. március 13. 07:43
  „˝Nem élik túl a kis önkormányzatok˝
  Az önkormányzati, államigazgatási és oktatási rendszerek év eleji átalakítása, valamint a nemrég lezajlott adósságkonszolidáció úgy tűnik, csődközeli helyzetbe hozhatja a legkisebb vidéki településeket”
 • 4. Köszörűs 2013. március 13. 07:39
  „Olvasd újra!
  nagytibi. :)))”
 • 3. reális 2013. március 12. 12:57
  „Ivanics kit képvisel? Kapuvári húsgyár érdekében egy szó nem hangzott el a szájából! Eltűnt, hol Sopronban, hol Kónyban próbál okoskodni! Kár ennyire csörtetni,kedves képviselő úr, nézzen körül saját választó körzetében.Vajon ott történt e valami ,épült e , szépült e a sok település?”
 • 2. nagytibi 2013. március 12. 12:53
  „kerteszb! Aller szoci :)”
 • 1. kerteszb 2013. március 06. 15:06
  „Lebukott a fityiszes propaganda.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdélybe készülnek a szili iskolások

Hamarosan erdélyi útra indulnak a helyi Szent István Körzeti Általános Iskola hetedik évfolyamos… Tovább olvasom