Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Kóny: a bált nem a polgárőrök biztosították

"Tisztelt kónyi polgárőrök! Azt szeretnénk tudni, hogy a szombati Gramy-bálnál hol voltak, mert egy srácot megvertek."
Olvasói SMS
Tisztelt kónyi polgárőrök! Azt szeretnénk tudni, hogy a szombati Gramy-bálnál hol voltak, mert egy srácot megvertek. Bezzeg a Rába-polgárőrök minden rendezvényen kint vannak, ilyen nem történik meg. Le a kalappal előttük, így tovább. Üdv: kónyi

Csányi Gáborné, a kónyi polgárőr-egyesület titkára reagált az olvasói kérdésre.
– A kónyi polgárőrök ott voltak a rendezvényen a rendőrökkel együtt. A bál biztosítása azonban nem a mi feladatunk volt, hiszen fizetett, hivatásos biztonsági őrök dolgoztak a rend megóvásán. A verekedést így nekik kellett volna megakadályozniuk. A polgárőrök önként, ellenszolgáltatás nélkül, szabadidejüket feláldozva dolgoznak a faluért. A közbiztonságra, a helyiek értékeire felügyelnek. Nagyon sok elismerést kapunk a kónyiaktól, akik értékelik munkánkat és bíznak bennünk. Azt hiszem, szemrehányás meg egyáltalán nem illeti a polgárőröket. Ezzel csak a lelkes, a közért dolgozó fiatal emberek kedvét veszik el – fogalmazott Csányi Gáborné.

Olvasóink írták

 • 17. skorpio66 2011. augusztus 28. 09:48
  „Ne a polgárőrökön verjék el a port ha valai történik.Ők mindent megtesznek amit a törvényes keretek között lehet. Kérdezzék meg a törvényalkotókat miért csak ennyi lehetőséget adta a feladatok ellátásához. További sok sikert és jó munkát minden polgárőrnek!”
 • 16. kobra67 2011. július 25. 19:48
  „Kedves törpilla05. Talán te küldted az ominózus sms-t a szerkesztőségbe? Talán miattad fikázzák most a polgárőröket? Talán miattad van most megvádolva alaptalanul, két volt Kónyi, azóta már más településen szolgáló ( elismerten sikeresen szolgáló) polgárőr? Talán most miattad kell nekik feljelentést tenniük hitelrontás, rágalmazás , és becsületsértés miatt? Add meg az elérhetőséged, felkereslek, elviszlek egy aktív polgárőr szolgálatra, megnézheted milyen az a munka amit teszünk, milyen emberekkel kell szembenéznünk, mik a jogaink, és mit is tehetünk. Mivel nem Kónyban vagyok polgárőr, utazásra is és egész éjszakás, vagy intenzív nappali szolgálatra készülj. Én 2007 óta csinálom, több vizsgám, és pár elismerő oklevelem, sőt érmem is van, így nem kezdő mellé kerülsz. Próbáld ki, gyere velünk, és utána fikázz. Lehet hogy miattad két elismert tisztességes ember, most a faluban alaptalanul a gyanú tárgya. Nem állítom, hogy te rágalmaztad meg őket, hiszen tudom név szerint ki volt, de ez nem változtat a lényegen. Két polgárőrt megvádoltak, gyere el egy szolgálatra, próbáld ki mit tesznek az IGAZI polgárőrök, utána tudom hogy meg fog változni a véleményed, többé nem általánosítasz. Elérsz a staboxm5000@citromail.hu címen. Üdvözlettel, egy POLGÁRŐR.”
 • 15. törpilla05 2011. július 17. 14:32
  „Tudom, tudom: "A polgárőrök önként, ellenszolgáltatás nélkül, szabadidejüket feláldozva dolgoznak !!!!!!!!!!!!!! Tisztelet nekik!!!!!" Kíváncsi lennék mi az az eset amikor a " a helyzet úgy adja", mert ezek szerint a verekedés nem az, a drogozás nem az, a rongálás nem az, akkor mi az? Nem ócsárolom a polgárőrök munkáját, szerintem az időbeosztással vannak problémák. Nem a nappali rendezvényeken kellene 15 embernek lennie, hanem mondjuk egy péntek estén végigmenni a faluban. Vajon hány olyan embert találnánk akit lehetne "figyelmeztetni", hogy ne hagyja a sörösüvegeket a játszótéren?”
 • 14. makirézi 2011. július 17. 10:00
  „Na idefigyelj" Törpillal"a Polgárőr csak figyelmeztethet és h a helyzet úgy adja rendőrt hivhat!! De a Polgárőr a megaláztatásokat is elkelli türni amikor ócsárolják ,alázzák sőt meglöködik talán meg is ütnék!! ő ekkor sem tehet mást mint rendőrt hiv!! Ébredj fel!! Ajánlanék valamit. aki igy vázolja le egy Polgátőr munkáját mint pl te,az jelentkezzen tagnak és menjen ki pár szolgálatba!!! NO COMMENT!!”
 • 13. törpilla05 2011. július 16. 21:00
  „Én kérek elnézést, hogy felteszem a kérdést, de akkor mi a dolga a polgárőröknek??? Ha a drogosokhoz nem mehet oda, a verekedést nem akadályozhatja meg, a drogkereskedésről nem értesíti a rendőröket, a cigicsikkeket nem szedetheti fel a dohányosokkal? Akkor mégis mi a dolga? Véletlenül nem a rendet kellene fenn tartania? Talán csak ki kellett volna szállnia az autóból és a kemény verekedőlegények abba is hagyták volna, nem? Egyszer ki kellene próbálni és nem kibújni a felelősség alól.
  Én részt vettem azon a bulin, de csak másnap értesültem a verekedésről. Nem tudom hol történt a verekedés, de azt is nehezen tudom elképzelni, hogy a sátor előtt lévő 100-150 ember karba tett kézzel nézte volna végig.
  Ja, és még egy kérdés! Még soha nem volt rongálás a faluban? Minden ép és sértetlen?”
 • 12. élet 2011. július 16. 19:37
  „Miért a polgárőr a hunyó?Ha odamegy a verekedőhöz mit csinál?Hozzányúl,esetleg megüti a "drága unalmamban nincs jobb dolgom"emberkét,aztán járhat bíróságra!Mert joga nincs hozzá!Ja és lépjetek be ti is polgárőr fikázók,és akkor lesz minden napra beosztva polgárőr!Mert aki munka után,előtt elmegy polgárőr szolgálatba az nem ezt a vélemény érdemli meg!És ezt nem a falura,globálisan értem!”
 • 11. bugajakab2 2011. július 15. 10:47
  „Egyetértek az árnyék nevű hozzászólással,esetleg esetleg a virááág és a Star-Spangled adhatna tanácsot a polgárőrőknek, hogy" mit kellene tenniük"
  .”
 • 10. árnyék 2011. július 15. 09:49
  „A tisztánlátás érdekében megjegyezném: egy polgárőrnek semmivel nincsen több joga, mint egy átlag állampolgárnak.
  Figyelhet, esetleg megkérhet vagy figyelmeztethet, és értesítheti a hatóságokat gyanu esetén.”
 • 9. bugajakab2 2011. július 14. 19:43
  „A Rendőrők és a Polgárőrők is ott voltak . A drogos és a verekedős "csemetéket " talán annak idején a szűlöknek kellett volna megnevelni, talán akkor a fiatalok is kúltúráltan szórrakoznának . Ja és éjjel 11 után nem veszi észre a szűlő, hogy nics otthon a gyermeke , vagy netán bedrogozva megy haza ? A cigarettacsikkeket a buszmegállóba eldobáló fiatalokat a Polgárőrők tanitsák meg a környezetük tisztántartására ?!!! Egyébként a Polgárőrségbe minden 18.évét betöltő becsületes magyar állampolgár beléphet és talán segithet a munkájukba , felvállalva a kritkákat.”
 • 8. Star-Spangled 2011. július 14. 18:54
  „Hol voltak Piintiir Sanyo rend-orei!!!!!”
 • 7. Christh 2011. július 14. 13:01
  „Szó követhet szót, én akkor is tudom, hogy a Kónyi Polgárőr Egyesület az egyik legsikeresebb a megyében és mindent megtesznek településük biztonságáért. Amúgy ha már támadják őket, akkor megkérdezem: ..és a tisztelt szórakozó fiatalság nem látott, nem tett semmit??? Pedig több százan voltak ott. 5-10 határozott fiatal leállíthatta volna a verést...bár mostanság senki nem figyel a másikra. A drogdílert is láthatják sokan. Legközelebb használjátok a telefont, ha gond van. 107.”
 • 6. virááág 2011. július 14. 12:26
  „Aha,persze.Dolgoznak de mit????? ha dolgoznának,akkor nem lenne 11kor is gengelés a faluba,cigaretta csikkek a buszmegállókban,meg drogosztogatás. Ugyanmár... Nemigaz h nem vette észre sem a rendőr,sem a polgárőr a bálkor h agyonvernek vkit éppen. Ha nem is sátorban verték meg,akkor nem messze a bulitól.”
 • 5. Christh 2011. július 14. 12:18
  „Ahogyan a rendőrök, úgy a polgárőrök sem lehetnek ott minden helyen, minden időben. Főleg, ha nem az a feladatuk, hogy a bál helyszíne körüli 50m-es körben felügyeljék a garázdálkodókat. A kónyi polgárőrök a településüket óvják, járőröznek és nem rendezvényt biztosítanak. Ha erre kaptak volna felkérést, gondolom 200%-an meg is oldották volna. A "Rábások" pedig azért vannak ott a rendezvények közvetlen közelében, mert a közelmúltban több rongálás, garázdaság is történt a körzetükben a bálok ideje alatt, így ismét felkérték őket arra, hogy fokozottan felügyeljék a rendezvények környékén és szomszédságában a közterületet. Az elnökük határozottan ellenzi az erőszakos cselekedeteket, ezek ellen a jövőben is határozottan fel fognak lépni a Rába-menti Polgárőr Egyesület tagjai.”
 • 4. makirézi 2011. július 13. 20:01
  „Mi a céluk a polgárőröknek? Ezt most h értelmezzük::??? A polgárőrök önként, ellenszolgáltatás nélkül, szabadidejüket feláldozva dolgoznak !! Segitik a rendőrség munkáját!!_! Nerm érted most sem???_))”
 • 3. virááág 2011. július 13. 19:19
  „Mi a céluk a polgárőröknek? Mert a falu sokat igazából nem lát belőle,csak azt,hogy megy a drogüzlet,és minden buli kivisznek valakit agyonverni.”
 • 2. makirézi 2011. július 13. 13:18
  „A polgárőrök önként, ellenszolgáltatás nélkül, szabadidejüket feláldozva dolgoznak !!!!!!!!!!!!!! Tisztelet nekik!!!!!”
 • 1. Józan 2011. július 13. 13:02
  „Már megint beindult Kónyban a szoci gépezet! Le kell járatni és tönkre kell tenni mindet a faluban, ami nem baloldali gondolkodású, így például a Polgárőr Egyesületet is? Miért a polgárőröket kell szidni? Nem a hely üzemeltetője a hibás, mert nem gondoskodott a megfelelő biztonságról? Szocik Kónyban nem lehetnek hibásak, mindig tudnak keresni valakit, akire rá lehet kenni. Ez Kóny! A polgármester úrnak most ki kellene állni a polgárőrök mellett, mert nagyon sokat köszönhet nekik a falu. Büszkék vagyunk rá kónyiak, hogy ilyen lelkes és jól működő Polgárőr Egyesületünk van. Fel a fejjel Kedves Polgárőrök! Sokan vagyunk mellettetek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Linkószer: hagyományápoló citerazenekar

Szilban a Linkószer Citerazenekar Egyesület ápolja a muzsikushagyományokat. Tovább olvasom