Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Koncertből és német szállítmányból is adakoznak

Jótékonysági koncert bevételéből, németországi szállítmányból és az élelmiszerbank raktáraiból állítják össze a karácsonyi adományokat a rábaközi családsegítő és szociális intézmények. Több száz családnak jut élelmiszer, ruházat és játék.

Az ünnepek előtti hetekben Rábaköz több száz családjához, rászorulójához juttatnak el adományokat a családsegítő és szociális intézmények munkatársai.

Minap immár hetedik alkalommal adott jótékonysági koncertet a kapuvári Metrum Alapfokú Művészetoktatási intézmény, a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Központtal és a Cserpesné Buzási Beáta vezette Kapuvári Ifjúsági Mazsorettekkel karöltve. A telt házas koncert bevételét a szociális központnak adták. – Néhány évvel ezelőtt a Szent Anna-templomban kezdtük jótékonysági koncertsorozatunkat, ma már az iskola közel kilencven diákjának részvételével zenélünk a közönségnek – mondta Szűcs Róbert, az intézmény igazgatója. A koncerten Cserpes Laura és Fekete Dávid is énekelt a közönségnek.

Koncert: A metrumosok zenélnek a rászoruló gyermekekért.
Koncert: A metrumosok zenélnek a rászoruló gyermekekért.


Ma adják át a mintegy 50–60 rászoruló gyermeknek az ünnepi adománycsomagokat, melyekben a játékok mellett ruha és cipő is lesz.

– Intézményünk évről évre megkapja a zeneiskolások koncertjének bevételét, melyből az elmúlt években élelmiszert adományoztunk – tette hozzá Garabné Gulyás Mária, a Nyitott Kapu-Vár vezetője. Az idei adományt a rászoruló gyermekek jövő nyári szabadidős programjainak finanszírozására fordítják. Nem csak a koncert bevételéből adakoznak Kapuváron. A helyi lakosság által adott ajándékokat a Fő téri Szent Anna-templomban gyűjtötték össze. Az adományokat a térségi szociális központ munkatársai osztják szét, akárcsak az előző években, idén is közel 250 családhoz jutnak el a csomagok. A szociális intézmény a központi élelmiszerbank raktáraiból is adományokhoz jut, ezek is a rászorulók csomagjaiba kerülnek.

Az élelmiszerbank csomagjait a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársai is kiadják az intézmény 19 társult településén élő, rászoruló családoknak. A néhány hete megtörtént adományozás során mintegy 6 tonnányi adományt osztottak ki a 19 település közel 900 lakosának. – Ezenkívül az évről évre érkező németországi jótékonysági szállítmányból is kapnak a környékbeliek – mondta Odoricsné Buthi Krisztina intézményvezető.

A gyermekek sem maradhatnak ki az ajándékosztásból, ma adják át a mintegy 50–60 rászoruló gyermeknek az ünnepi adománycsomagokat, melyekben a játékok mellett ruha és cipő is lesz. Az intézményvezető elmondta: a beledi raktárban még tárolnak élelmiszert, szükség esetén az ünnepekben ki is osztják azt. Odoricsné hozzátette: a rászoruló családok és lakosok listáját a helyi önkormányzatok állítják össze.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díjmentes: a közlekedőké az M85-ös Enesei elkerülője

Az M85-ös főút Győr és Csorna között tervezett kétszer kétsávos gyorsforgalmi út Enesét elkerülő… Tovább olvasom