Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Koncert Dalmáért, az igaz baráttól

Csorna - Szabó Andris adott jótékonysági koncertet Csornán. Barátjáért, a mozgássérült Makray Dalmáért énekelt a vak kisfiú. A rendezvénnyel és a korábbi felajánlásokkal együtt összegyűlt a szükséges összeg Makrayéknak.

„Azért vannak a jó barátok..." – énekelte Máté Pétertől vasárnap este Szabó Andris Csornán. A vak kisfiú példája választ is ad: azért vannak, hogy a bajban segítsenek. Szabó Andris dala ezúttal Makray Dalmának, Dalmáért szólt. A jótékonysági koncertre zsúfolásig megtelt a művelődési ház nézőtere. A pótszékek is foglaltak voltak.

Andris egykori osztálytársának és családjának ajánlotta fel a jótékonysági koncert bevételét. Makray Dalma mozgássérült, szülei Budapesten kezeltetik (Kisalföld, 2007. augusztus 31. és szeptember 14.).
A két gyereket vastaps fogadta, ahogy édesanyáik kíséretében a színpadra vonultak. Ihászné Sebján Mária, a házigazda intézmény vezetője köszöntötte a közönséget. Aztán Andris a tőle megszokott kedvességgel, közvetlenséggel köszönte meg mindenkinek, hogy segíteni akarnak barátján. És kezdődött a koncert: Azért vannak a jó barátok..., Elmegyek..., Egy darabot a szívemből, Egyszer véget ér... – csendültek fel sorra a jól ismert slágerek. A számok között Andris néhány viccet is elsütött. Eközben Dalma a színpadon ülve tapsolta végig volt osztálytársa műsorát. A koncert végén a kisfiú számára írt Benkő-szám, a Dalokban élnek a fények is felcsendült.

A jótékonysági koncert bevételével megoldódni látszanak a Makray család pénzügyi gondjai. A jegyek eladásából és a korábban felajánlott támogatásokból, adományokból összegyűlt autójuk javítási költsége. Ezt már Makray Ildikó, Dalma édesanyja újságolta a Kisalföldnek.
– Mindenkinek hálásak vagyunk, aki bármilyen módon is segített nekünk – mondta. – A koncert is csodálatos volt. Megható volt látni a sok ismerőst, munkatársat, barátot, rokont és a rengeteg ismeretlent is, akik Dalmáért jöttek el. Andrisnak és szüleinek külön is köszönjük. A koncert a két gyerek igaz barátságának bizonyítéka. Remélem, jó kapcsolatuk a későbbiekben is megmarad. Úgy néz ki, hogy autónkat meg tudjuk javíttatni, és végre nem kell kölcsönjárművekkel utaztatnunk Dalmát a fővárosba.

A jótékonysági koncert közönsége nem bánta meg, hogy jegyet váltott az eseményre. Nagyon sokan tettek így, hiszen a pótszékek sem maradtak üresen. A csornai–bezi Barcza család tagjai is úgy érezték: ott a helyük. „Makrayékat régebbről ismerjük, Andrist pedig az újságból és a CD-jéről – mondta a Kisalföldnek Barcza Csaba. – A nagyszülőket is elhoztuk a koncertre, hiszen, ha módunkban áll segíteni, meg kell tennünk." „A koncert megható volt, jó volt látni a két gyereket együtt. Annak ellenére, hogy mindketten sérültek, igazi gyerekek. Andris a színpadra termett, Dalma pedig nagyon szép kislány. Szüleik örülhetnek barátságuknak" – tette hozzá Barczáné Lodesz Anita.

Cs. Kovács Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tüzelővásárlás (is) pénztárcafüggő

Rábaköz - Ma már a tüzelővásárlást is a pénztárca határozza meg. Szezon elején nagyobb a kereslet,… Tovább olvasom