Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

Koncepció 2013: ugrás az ismeretlenbe

Közmeghallgatás az idei büdzséről és adókról, a jövő évi költségvetési koncepció, valamint többek közt a helyi múzeum további sorsa szerepelt a kapuvári képviselő-testület hétfői ülésének napirendjén.
Az önkormányzat vagyoni helyzetének alakulásáról, a helyi-adó-bevételekről és az idei költségvetés háromnegyed éves teljesüléséről tartott közmeghallgatással kezdődött a kapuvári képviselő-testület legutóbbi ülése. A város pénzügyeire jellemzően nem nagyon kíváncsiak a helybéliek – kevesen jöttek el a közmeghallgatásra.

Szavaznak a képviselők Kapuváron – a jövő évi büdzséről még nem sokat tudnak.
Szavaznak a képviselők Kapuváron – a jövő évi büdzséről még nem sokat tudnak.


A megjelenteknek Hámori György polgármester elmondta, hogy az idegenforgalmiadó-bevétel elmaradt a tavalyitól. – Az iparűzési adót Kapuváron 875 adózó fizeti be, ebben az évben több mint 280 millió forintot – mondta a polgármester. Hangsúlyozta azonban: a kapuvári húsgyár elszámolása még nem teljesen kész, így elképzelhető, hogy adó- visszafizetésre lesz szükség a felszámolás alatt álló cég felé. A polgármester kifejtette, hogy az intézményfenntartásra – a normatívákon felül – a teljes iparűzésiadó-bevételt kifizeti a város. A háromnegyed éves költségvetésről szólva a városvezető kijelentette, a hiány csökkentése nem a tervezett ütemben zajlik, ám számlahitele biztosan nem lesz idén a büdzsének. Hámori György elmondta, a város idei legnagyobb beruházása, a Fő téri felújítás műszaki átadása december 5-ével megkezdődik.

A testület tárgyalta a költségvetés jövő évi koncepcióját, melyről röviden csak annyit mondtak: „ugrás az ismeretlenbe". – A jövő évi feladatfinanszírozásról még semmilyen információnk nincs. Ugyancsak hiányosak az ismereteink az elvonásokról, vagy éppen az intézményfenntartásokról. Ezekről a parlament később dönt, viszont ezek nem ismerete miatt a jövő évi büdzsé sarokszámait sem tudjuk megfogalmazni – fogalmazott Hámori György.

A negyedik napirendi pont a város tulajdonában álló cég, a Kapukom tájékoztatója volt, e témára lapunk egy későbbi számában visszatérünk. A Kapuvár–Beledi Kistérség Többcélú Társulásának munkaszervezete december 31-ével befejezi működését, ezért több fontos feladatról – többek között az orvosi ügyelet működtetése – a későbbiekben döntenek majd.
A képviselő-testület tárgyalta a városháza épületében lévő egykori múzeum, ma Rábaközi Muzeális Kiállítóhely további sorsát is. Eszerint a gyűjtemény és annak üzemeltetése január elejétől a Rábaközi Művelődési Központ kezelésébe kerül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adóról, múzeumátvételről szavaztak Csornán

Villamos energiát vásárol, adót emelt és múzeumot kapott a csornai önkormányzat. Mindhárom témában a… Tovább olvasom