Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Komolyan veszik a tűzvédelmet

A kapuvári tűzoltók ezúttal a város oktatási intézményeiben vizsgálódtak a tűzbiztonságról.
A tapasztalatokról Vinkovics János alezredes, tűzoltóparancsnok számolt be. A tűzoltóság számára évről évre meghatározzák a tűzvédelem szempontjából kiemelten kezelendő területeket – tudtuk meg a parancsnoktól. Idén a közép- és felsőfokú oktatási intézmények tűzvédelmi állapotát mérték fel. A vizsgálat a helyi általános iskolákra is kiterjedt.

Vinkovics János elmondta: a gyakorlatokat és az ellenőrzéseket az intézményekben dolgozók és a tanulók bevonásával, életszerű helyzetet imitálva hajtották végre. Tapasztalataik szerint az intézmények vezetői nagy gondot fordítanak a létesítmények tűzvédelmére. Ennek szabályait írásban rögzítik, a felülvizsgálatokat elvégeztetik.

A riadótervet félévente gyakoroltatják. A menekülési, mentési útvonalak állapotát állandóan figyelik, azokat nem szűkítik le. A tűzvédelmi feladatokat ellátó alkalmazottak jól működtek együtt a tűzoltóság szakembereivel. Az esetlegesen feltárt

hiányosságokat a tőlük telhető módon felszámolták. Az e tárgyú szabályokat, ismereteket a tanulmányi követelményekbe beépítik, és különféle tanfolyamokon, továbbképzéseken oktatják. Így talán nem csak a szerencsén múlt, hogy a város intézményeiben az elmúlt három évben tűzeset nem történt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészült az inkubátorház

Kívül-belül átalakult és megszépült Csornán az egykori határőrlaktanya gyengélkedője. Az épület földszintjét és első emeletét inkubátorházként hasznosítják. Ezeken a szinteken bérelhető üzleteket, irodákat alakítottak ki. A második szinten – nem a projekt részeként – lakások készültek, amelyeket értékesítenek. Tovább olvasom