Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Költségvetési hiány nélkül zárta az évet Kapuvár

Költségvetési hiány nélkül zárta az elmúlt évet Kapuvár. A zárszámadás mellett döntöttek a termál üzemeltetői szerződésének egyéves hosszabbításáról, valamint a helyi óvoda és iskola álláshelyszűkítéséről is.

A kapuvári önkormányzat képviselő-testülete hétfői ülésén a zárszámadás tárgyalásakor Hámori György polgármester hangsúlyozta: a háromnegyed éves beszámolóban még ötvenmilliós hiányról volt szó a helyi büdzsében, év végére mind a fejlesztési, mind a működési hiány lenullázódott.

A testület döntött a családsegítő intézet működéséről is. A napokban műszaki átadáson átesett, egykori gimnáziumi kollégiumba május végén költöznek be a családsegítő munkatársai, az új struktúrában Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ néven működve tovább.

A gyermeklétszámok csökkenése miatt szükségessé vált a kapuvári intézményekben a létszámkorrekció. Eszerint a Király-tó Óvoda keretein belül három álláshely szűnik meg és ugyanennyivel csökken a Kapuvári Térségi Általános Iskola pedagóguslétszáma is. A polgármester hozzátette: mindent megtettek annak érdekében, hogy az elbocsátandó dolgozók ne az utcára kerüljenek.

Térségi szociális központ: Májusban lesz az átadás.
Térségi szociális központ: Májusban lesz az átadás.

Hétfőn a képviselő-testület – törvényi lehetőségével élve – tíz év után egy évvel meghosszabbította a termálfürdőt üzemeltető cég szerződését. Hámori György portálunknak elmondta: idén rövid, közép- és hosszú távú stratégiát dolgoznak ki az üzemeltetővel a minőségi kiszolgálás érdekében.

Az ülésen döntés született arról is, hogy a kihasználatlan öntési focipályát egy vállalkozónak adná el a városháza. Információink szerint a Hanság közelsége miatt a vállalkozó madárparkot létesítene a területen. A képviselők elé került a kapuvári járdafelújítás és -építés támogatásának ügye is. Az ülésen elhangzott, a város engedélyhez köti az ilyen munkákat és a támogatásról is egyedi döntés születik. Az önkormányzat az amatőrcsoportok működésének támogatására a költségvetésben több mint kétmillió forintot különített el.

Olvasóink írták

 • 3. Baradlay 2010. május 01. 01:13
  „Alakul a tanyam:)))))))))”
 • 2. gabika86 2010. április 29. 08:52
  „szép munka, kevés szépséghibával. pl. az idegen nyelveken profin "tárgyaló" cikesekkel a testületben
  már csak egy mentőállomás hiányzik rohamkocsival és mentőorvossal és akkor eg. ügy terén elégedettek lehetünk első körben!

  Gabika”
 • 1. tber 2010. április 28. 13:15
  „Nem mondhatok semmi mást gratuláció.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Főzőverseny marhahúsra Kónyban

A község önkormányzata első alkalommal rendezi meg május 1-jén a Kónyi Bika Fesztivált és… Tovább olvasom