Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -1°C | 6°C Még több cikk.

Költöztetik a rendelőt

Régi tervét valósítja meg az acsalagi önkormányzat azzal, hogy új orvosi rendelőt alakítanak ki. A különálló épületet, amelyben eddig rendelt az orvos, értékesítették.
A vételár – négymillió forint – fedezi az új kialakításának költségeit. Szilágyi Andrásné polgármester elmondta: orvosi rendelőjüket évtizedekkel ezelőtt az egykori bikaistállóból alakították ki. Fenntartása sokba került, felújítása szintén meghaladta volna az önkormányzat anyagi erejét. Már korábban elhatározták, hogy a 2009-ben felújított kultúrházba költöztetik a rendelőt. Tervük azzal válhat valóra, hogy vevő akadt a régire.

„A szomszédos ingatlan tulajdonosa vásárolta meg, sikerült a vételárban is megegyezni. Az összeg úgy tűnik, fedezi az átalakítás költségeit” – jegyezte meg a polgármester.


A kultúrházban két évvel ezelőtt kicserélték a nyílászárókat, szigetelték a falakat, felújították a tetőzetet. Így most kizárólag a belső átalakításra van szükség. Az acsalagiak úgy tervezik, december végére befejezik a fejlesztést. Az adásvételi szerződést is úgy kötötték meg, hogy erre az időre kiürítik a régi rendelőt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt Nagy Béla, a veszkényi Met-Na tulajdonosa

Nagy Béla üzleti kapcsolatain túlmutatóan a Rábaközi Térségnek, a megyei Kereskedelmi és… Tovább olvasom