Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Kollégái és a polgármester sem támogatták a pedagógust

Továbbra is Kránitzné Nagy Mártát bízta meg a csornai képviselő-testület az önkormányzati óvoda irányításával. A pedagógus úgy érzi, a polgármester porig alázta őt a hétfői testületi ülésen.

Óvodavezetőt választott hétfői ülésén a csornai képviselő-testület. Az egyetlen pályázó, Kránitzné Nagy Márta úgy véli, a szavazás előtt „porig alázta őt" a polgármester. Az óvodapedagógus hat esztendeje vezeti az intézményt. Közvetlen munkatársai ennek ellenére nem támogatták kinevezését, sem vezetői programját.

Erre az utóbbi tényre hívta fel a figyelmet Turi György polgármester. Kránitzné vezetői programját pedagógus kollégái véleményezték. Kilencen támogatták, nyolcan nem. Az alkalmazotti közösség huszonnyolc tagja közül tizenegyen alkalmasnak tartották az óvodavezetőt a tisztségre, tizenheten viszont úgy vélték, nem az.

Kránitzné Nagy Márta régi-új óvodavezető 2018-ig.
Kránitzné Nagy Márta régi-új óvodavezető 2018-ig.

„Megfontolandónak tartom a pályázó számára, hogy ezek tudatában is fenntartja-e pályázatát. Ilyen légkörben, ilyen munkahelyi támogatottsággal el meri-e vállalni a megbízatást, lehet-e így dolgozni? – vetette fel Turi György a szavazás előtt. – A helyében én visszavonnám a pályázatot."

A polgármester azt javasolta képviselőtársainak, hogy nyilvánítsák érvénytelenné a pályázatot és írjanak ki újat. Kránitzné Nagy Márta válaszában kifejtette: fenntartja jelentkezését.

– Úgy érzem, a polgármester úr jogtalanul alázott porig a testület előtt – fogalmazott az óvodapedagógus a Kisalföld érdeklődésére. – Magam is megdöbbentem a kollégák véleményén. Főleg annak tudatában, hogy tavaly májusban, az intézmény önértékelésén belül a nevelőtestület tagjai név nélkül alkottak véleményt rólam. Vezetői képességeimet akkor kilencvenszázalékosra, szakmai tudásomat, felkészültségemet kilencvenkilenc százalékosra, a kapcsolattartásomat kilencvenkét százalékosra értékelték. Azt gondolom azonban, hogy az elmúlt egy év történései, illetve az előttünk álló, nem könnyű feladatok befolyásolhatták a szavazást. A pályázatomat véleményező egyéb testületek egyébként, a szülői munkaközösség, a kisebbségi önkormányzat, a közalkalmazotti tanács, az óvodán belüli szakmai munkaközösségek mind pozitív véleményt adtak és támogattak. Szeretném végigvinni a megkezdett folyamatokat, programokat az óvodában. A légkört kívülről megítélni nem lehet. Azt hiszem, hogy mindenkivel emberségesen bántam, a feladatomat tiszta lelkiismerettel végeztem el. Szakmailag is készültem, fejlesztettem magam. Nyilván felülvizsgálom programomban azokat a pontokat, melyeken esetleg javítani lehet.

A képviselő-testület többsége végül nem fogadta el Turi György javaslatát és nem nyilvánította eredménytelenné a pályázati eljárást. A zárószavazáson hét igen, kettő nem és három tartózkodó szavazattal Kránitzné Nagy Mártát bízták meg az óvodavezetői feladatok ellátásával 2018-ig.

Olvasóink írták

 • 9. gona@go-na.hu 2013. július 14. 12:03
  „A cikket olvasva és természetesen a hozzászólásokat, számomra semmi más nem jött le, minthogy bizonyos érdekeknek(felső?)jelenleg éppen más elképzeléseik lennének ( holott annak idején éppen Ők választották a vezetőt!),amit nem ilyen módon kellene az emberek tudomására hozni . A hozzászólók között pedig vannak, akik épp sértettségükben"köpködnek"( sajna kis népünknek ezek eléggé jellegzetes tulajdonságai)Legjobb tudomásom szerint az utóbbi pár évben elég szépen fejlődött a vezető hölgy alá tartozó óvóda.Az, hogy a dolgozók titkosan, név nélkül szavazhatnak, jellemtelennek tartom. Ha már szavazás, vállalni kellene?! Esetleg ebben az esetben a jövőben tisztábban tudnának együtt dolgozni!? Amit nem értek: miért kell kiírni egy pályázatot, ha vissza akarják vonatni??? Köszönettel: Méri”
 • 8. orion1 2013. június 27. 14:48
  „a cikk megjelenése után meg majd útálják is egymást.. remélem a kicsik ebből semmit nem éreznek meg.”
 • 7. kultura 2013. június 27. 14:36
  „Az intézmény vezetőt ez a garnitúra/legalább is nagy többségben/a regnáló polgármester irányítása alatt választotta meg,de lehet hogy rosszak az információim.
  Szerintem sem kellett volna új-pályázatot kiírni,hanem próbaidőre meghosszabbítani a szerződését.
  Majd újra megkérdezni a beosztottakat.Hosszútávon olcsóbb egy vezetőtől megválni mint a felmondó dolgozókat pótolni.És tényleg ,a főnököt nem kell kedvelni ,de azért a munkamódszerével egyet kellene érteni hogy azt a bizonyos kocsit egyfelé húzzák,és uram bocsá az sem árt ha elismerik a vezetői rátermettségét.A testületnek ere figyelni kellett volna véleményem szerint.”
 • 6. Kftimi 2013. június 27. 14:14
  „Én nem értem ezt a nőt. Nem tudom, miről van szó, de ha a közvetlen munkatársai ilyen arányben nem támogatják, akkor mégis mit akar? És miért kell megsértődnie, ha ezt a polgármester az orra alá dörgöli? :o”
 • 5. Goldmund 2013. június 27. 13:45
  „Előrebocsátom, nincsenek háttérinformációim az ügy szereplőiről, csak a cikkben leírakból tudok "építkezni".

  1. Miért kellett volna eredménytelennek nyilvánítani a pályázatot? Ha soha egyetlen ember sem akad, aki mellett egységesen kiáll a nevelőtestület, akkor sosem lesz az intézménynek vezetője? És ilyen könnyen megeshet, egyszerűen azért, mert pl. két pártra szakad a kollektíva (magyar jellegzetesség!) és bármelyik oldal eleve elutasítja a másik oldal jelöltjét.

  2. Félrevezető (úgy is mondhatom: hazug) a címben írt állítás, miszerint kollégái nem támogatták a jelöltet. Pedagógus kollégái közül 9:8 arányban a szűk többség támogatta. Az összes dolgozók között 11:17 arányban (kb. egyharmad)támogatta. Tehát van támogatottsága a munkahelyén, bár nem elsöprő. És lássuk be: abszurd elvárás volna, hogy egy főnököt minden beosztottja kedveljen.

  3. A támogatási aránynak akkor volna jelentősége, ha lett volna egy másik jelölt, akit lényegesen nagyobb arányban támogattak volna. Nem volt másik jelölt. Irreális arra várni, hogy a következő pályázati kiírásnál majd a mennyből alászáll Tökéletes Erzsike, aki az első pályázaton azért nem indult, mert véletlenül nem tudott róla. Egy akkora városban, ahol jóformán mindenki mindenkit ismer.”
 • 4. 1120 2013. június 26. 19:50
  „Ha a polgármester tudná, hogy mi fán terem az önkritika, akkor már régen lemondott volna!”
 • 3. Fibra 2013. június 26. 17:47
  „A légkört kívülről is meg lehet ítélni kedves asszonyom! A gyerekek is tükröt mutatnak, de ezt önnek jobban kellene tudnia, mint bárki másnak! A szavazás végeredményén pedig nem szabadott volna megdöbbennie abban az esetben, ha észrevette volna, hogy ön körül EMBEREK dolgoznak, akiknek érzései, véleményei és jogai is vannak! Azok az emberek pedig, akiket ön irányít, a mi gyermekeinket nevelik. A pedagógusoknak tanítják már az első évben a következőt: Teremts nyugodt, vidám légkört!”
 • 2. kultura 2013. június 26. 16:34
  „Csatlakozom az előttem szólóhoz.Komolyan el kellene gondolkodnia azon hogy az erőszakos és mindenáron a hatalomhoz és a saját igazához ragaszkodó természete miatt hogy tud vele dolgozni kollektíva ,ezek után.Milyen feszült légkörben lesznek a gyerekek.Sajnálom az összes beosztottját.A kis önkritika nem lesz elég!”
 • 1. kerteszb 2013. június 26. 15:19
  „Egy kis önkritika sokat segítene a sértődés helyett.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másodszor rongáltak: ellopták a napelemet

Ismeretlen tettesek ismét megrongálták a Virágzó Vidékért Egyesület növényvédelmi előrejelző… Tovább olvasom