Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Koktélban a legjobb

A közelmúltban a Budapest Kongresszusi Központban versenyeztek Magyarország legjobb koktélkeverői, köztük a kapuvári Horváth István is, aki az első helyen végzett.
A ország legjobb koktélkeverője elmondta: nagyon szoros verseny volt, hiszen huszonnégyen vetélkedtek ebben a kategóriában, s közülük hat jutott a döntőbe.
Mindenkinek saját kreációjú, eddig még nyilvánosan sehol sem publikált recept szerinti koktélt kellett készíteni. A nevezett koktél lehetett száraz vagy édes, s mennyisége nem lehetett több hét centiliternél. Minden versenyzőnek öt perc állt rendelkezésére, hogy elkészítse a koktélt és a díszítést. A zsűri nemcsak a koktél ízét, színhatását pontozta, hanem a versenyzők kiállását, öltözetét is.
– A középiskolában, amikor egy tanulmányi versenyre készültem, tanáromtól kaptam egy koktélkönyvet, ami felkeltette az érdeklődésemet, s attól kezdve elkezdtem gyűjtögetni a különböző kiadványokat. Először csak ezekből készítettem a különböző italokat, majd később saját összeállítású koktélokkal is kísérleteztem. A középiskola elvégzése után Karczag Jánosnál, a Magyar Bármixer Unió elnökénél tanultam, s az ő segítségével kezdtem versenyezni. Jelenleg a legnagyobb kritikusom a feleségem, a győztes italt is ő tesztelte – mondta Horváth István.
A továbbiakban is szeretne versenyezni, hiszen nagyon jó szakmai tapasztalatszerzésnek tartja a különböző találkozókat. Célként jelölte meg, hogy a továbbiakban a nemzetközi porondon is szeretné megmérettetni magát.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díszoklevél a focicsapatnak

Az enesei önkormányzat az Enese Község Díszokleveles Polgára címet adományozta a körzeti bajnokságot… Tovább olvasom