Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Kokó Csornán

A kétszeres világ- és Európa-bajnok, olimpiai aranyérmes, profi világ- és Európa-bajnok Kovács István ökölvívó Csornára látogatott, ahol Áder János vendége volt.
Koko
A politikus Beszédes esték című talkshow-sorozatában pályafutásáról és felejthetetlen élményeiről kérdezte Kokót. Kovács „Kokó" István volt a vendége Áder János országgyűlési képviselő Beszédes esték című rendezvénysorozatának Csornán, a premontrei rendház dísztermében. A beszélgetőtársak a sportoló pályafutásának fontosabb fordulópontjait elevenítették fel.

A közönség megtudhatta azt is, hogy az ökölvívással csak későn, tizennégy évesen ismerkedett meg, addig a fociért rajongott.
A kétszeres világ- és Európa-bajnok, olimpiai aranyérmes, profi világ- és Európa-bajnok Kovács István ökölvívó Csornára látogatott, ahol Áder János vendége volt. A politikus Beszédes esték című talkshow-sorozatában pályafutásáról és felejthetetlen élményeiről kérdezte Kokót.
A beszélgetés elején Áder afelől érdeklődött, miként szólítsa vendégét. Kovács István arra kérte az országgyűlési képviselőt, hogy szólítsa Kokónak, mert Istvánként utoljára matematikatanára tisztelte, s ez nem kelt benne kellemes emlékeket.
Kokó beszélt aztán gyermekkoráról, melyet igazi proli környezetben, Kőbányán, a Pongrácz-telepen töltött, és közben még a színészi pálya felé kacsingatott.

Szeretik: Kokót a beszélgetés végén autogramkérők hada lepte meg.
– Az iskolai színkörben játszottam Kökény Bea, a későbbi klasszis kézilabdás állandó partnereként – emlékezett Kokó.
A közönség megtudhatta azt is, hogy az ökölvívással csak későn, tizennégy évesen ismerkedett meg, addig a fociért rajongott, mint az MTK igazolt játékosa. (Igaz, szíve már ekkor is a Fradiért dobogott.)
– Barátom kért meg, hogy kísérjem le az edzőterembe – mesélt a kezdetekről Kovács István. – Kézzel-lábbal tiltakoztam, de végül szabályosan letaszított a buszról, úgyhogy, ha nem akartam fél órát várni a következőre, kénytelen voltam bemenni.
Szó esett természetesen Öcsi bácsiról – Szántó Imre –, aki edzőként második édesapja lett Kokónak, és aki nemcsak a szorító mellett állt versenyzője mellett, hanem a magánéletben is sokat segített, bármilyen gonddal is fordult hozzá.
– Egyszer fáradtan mentem edzésre az olimpia előtt egy hónappal. Öcsi bácsi kérdőre vont, én pedig visszaszóltam neki. Hazazavart az edzésről, de később, este nyolckor megtartottuk a tréninget.
Szintén Atlantához kötődik a történet, amikor a mérlegelésnél öt dekával többet mutatott a műszer. Kokó nem esett kétségbe, gyorsan kikapta a bíró kezéből a kiskönyvét, szaladt egy kört az udvaron, „köpött két hegyeset" és máris belül volt a súlyhatáron...
A beszélgetés végén röviden összefoglalta a siker titkát is. „Nagyon jó ennek az országnak örömet okozni, mert a magyarok nagyon tudnak örülni és nagyon hálásak."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A költségvetésről tárgyal a csornai képviselő-testület

A csornai önkormányzat képviselő-testülete ma délután két órakor ülést tart a városháza… Tovább olvasom