Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Klapka ötlete: Rábamenti Agrárnapok Osliban

Osliban szeptember 2-3-án először rendezi meg a Denise és Sandy Kft. a Rábamenti Agrárnapokat.
Erről a szervező cég és vezetője, Klapka György Győrben sajtótájékoztatón beszélt. A Rábamenti Agrárnapok elsődleges célja, hogy a Magyarországot világszerte képviselő bio- és egyéb kiemelkedő minőségű árucikkeket megjelenítse, népszerűsítse. A rendezvénysorozatot hagyományteremtő céllal hozzák létre. A két nap folyamán a rendező cég negyvenhektáros helyi dióültetvényes telephelye is megtekinthető lesz. A komplett infrastruktúrával felszerelt helyszínek lehetővé teszik egy nagyszabású, rangos rendezvény lebonyolítását.

Biokacsa és ökocsirke is érkezik Osliba, a Rábamenti Agrárnapokra. A hazai mezőgazdaság és élelmiszeripar kitűnő termékei most a nyugati határhoz közel kapnak egy új lehetőséget arra, hogy magára vonják a nagyközönség, a szakma és persze a kül- és belföldi kereskedők figyelmét. Az agrárnapokat a fővédnök, dr. Ángyán József, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkár nyitja meg.

Három szekcióban bio-öko élelmiszerek, hungarikumok és a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyes termékek is megjelennek a standokon.

Elismert agrár-szakemberek, a szakminisztériumok és helyi önkormányzatok képviselői lesznek a vendégek sorában. A külföldi vendégek között lesz Mathias Gelbmann Andau (Ausztria) polgármestere, és előadást is tart Pesti Zoltán a Burgenlandi Agrárkamara (Ausztria) zöldség-gyümölcs tanácsnoka.

A „szomszéd”, a burgenlandi Agrárkamarán keresztül szervezett kiállítók, termelők, üzletemberek is jönnek az agrárnapokra. A hazai őstermelőknek a kiállítói részvétel díjmentes, ahogy a közönségben a belépés.

A két napon szakértői előadások, termelői árubemutatók, környezetbarát növényvédelmi tanácsadás, kereskedelmi- és export kapcsolatok kiépítésére alkalmas személyes találkozók, mezőgazdasági gépbemutató is lesz, elsősorban a szakmai érdeklődők számára. A traktor szépségverseny és a traktor triatlon már a nagyközönségnek is szól, sok egyéb szórakoztató program mellett.

Klapka György, a Denise és Sandy Kft. ügyvezető igazgatója, a dióültetvény és a feldolgozóüzem tulajdonosa a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a rendezvénysorozatot hagyományteremtő céllal hozzák létre. A tervek szerint a negyvenhektáros, kitűnő infrastrukturális adottságokkal rendelkező helyszínen ezentúl évente megtartják majd a Rábamenti Agrárnapokat.

Részletes program
Helyszín: sportpálya

Szeptember 2., péntek
10.00 ÜNNEPÉLYES MEGNYITÓ
Dr. Ángyán József Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési államtitkár KÖSZÖNTŐK dr. Szakács Imre Győr-Moson-Sopron megyei Közgyűlés Elnöke Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő dr. Simon Péter az AMC elnöke dr. Roszík Péter a Biokontroll Hungária Kft. ügyvezetője Fodor József Osli polgármestere Klapka György a Denise és Sandy Kft ügyvezetője, házigazda
Vendég: Hámori György Kapuvár polgármestere 14.00 Széles Sándor Győr-Moson-Sopron megyei Kormánymegbízott 10.00-tól Bezovics Judit zöldségszobrász kiállítása 11.00 – 13.50 SZAKMAI PROGRAMOK előadást tart:
- Pesti Zoltán a Burgenlandi Agrárkamara zöldség-gyümölcs tanácsnoka
- dr. Roszík Péter a Biokontroll Hungária Kft. ügyvezetője
- Nagy Tamás a Metra Kft. képviselője
18.30 – 00.30 Szórakoztató összeállítás
Műsorvezető: Vécsei Mihály
18.30-19.15 Kapuvári Néptánc Együttes
19.15-20.30 Pintér Péter és Sárika (operett és musical slágerek) 20.30-tól folyamatosan Tűz-zsonglőr show 20.30-21.00 Kapuvári Salsa tánccsoport
Sztárvendég:
21.00-21.30 Mary Zsuzsi
21.30-00.30 Club7 Együttessel retro táncmulatság hajnalig

Szeptember 3. szombat
10.00-tól Traktor Triatlon ügyességi verseny Veterán Traktor szépségverseny 10.00-11.00 Kapuvári Mazsorett csoport 11.00-12.00 Osli Vadgesztenye Hagyományőrző Nyugdíja Klub Dalköre 11.00-14.00 Bezovics Judit Zöldségszobrász élő bemutatója 12.00-16.00 ifj. Greznár Zoltán és Cigányzenekara – Jó ebédhez szól a nóta A vendéglátásról az Ivik Vendéglő tulajdonosa, Tóth István gondoskodik 16.00-18.00 Hanság Big Band 18.00 Rendezvény zárása

Kísérő programok: kézműves foglalkozá-sok, sétakocsikázás, tombolasorsolás, gyerekprogramok, szabadtéri gyermek-játékok (körhinta, gólyaláb, stb.), kiállítás megtekintése, bio-termék-kóstoltatás, Klapka György dió-ültetvényének bejárása (de.
és du. 1-1 alkalom)

Olvasóink írták

  • 3. papam 2011. augusztus 31. 07:16
    „Örüljetek az ilyen eseményeknek legalább egy kicsit idefigyelnek és idelátogatnak mások is”
  • 2. rick_ 2011. augusztus 29. 07:05
    „pancser, te meg ezek szerint nagyon nem érsz rá, pedig hamar utána lehet nézni, hogy mit jelent a bio és öko baromfi nevelés. :) :)”
  • 1. pancser 2011. augusztus 28. 18:28
    „Biokacsa, ökocsirke az meg mi? Klapka nagyon ráér, gondolom a dióját akarja eladni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekrajzok a vadászatról

Szombaton Szanyban rendezik meg a megyei vadásznapot. A megyei vadászkamara által kiírt… Tovább olvasom