Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Kívül-belül felújították a kónyi idősek otthonát

Új otthonba költözhettek hétfőn a kónyi idősek. Az önkormányzat közel 19 millió forintból újíttatta fel a napközi otthon épületét.

Európai uniós támogatással újult meg az Idősek Napközi Otthona Kónyban. A Nyugat-dunántúli Operatív Programon keresztül nyert az önkormányzat mintegy 19 millió forintot a beruházásra. A huszonkét települést ellátó kónyi Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ keretében működik az intézmény.

A kónyi idősek otthonát 19 millió forintból újították fel.
A kónyi idősek otthonát 19 millió forintból újították fel.

A fejlesztéshez tízszázalékos önrészt biztosított az önkormányzat. A földszintes épület külső-belső felújítása valósult meg. Korszerűsítették a fűtést, új kazánt szereltek be, hőleadókat építettek be. A falak és a födém utólagos hőszigetelést kapott, ezenkívül cserélték a nyílászárókat is. Elvégezték a bejárat, a vizes helyiség akadálymentesítését és az utcai helyiségek padlójának felújítását. Az öt kiépített parkolóból az egyik szintén akadálymentes.

 Az intézmény gondozottjai hétfőn vették át az épületet.
Az intézmény gondozottjai hétfőn vették át az épületet.

A felújított intézményt a kónyi idősek hétfő délután vehették át. Aller Imre polgármester elmondta: a faluban a házi segítségnyújtást harmincan veszik igénybe. Szociális étkeztetésben negyvenen részesülnek, a napközi otthonba szintén harmincan járnak.

– A településen élő idősek több mint hatodával van napi kapcsolata az önkormányzatnak – fogalmazott a községvezető. – Természetesen bármilyen más ügyben is fordulnak hozzánk, megpróbálunk a segítségükre lenni.

A polgármester hozzátette: az intézmény udvarának parkosítását tavasszal végzik el. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véleményeket vár a csornai képviselő-testület

A képviselő-testület elkészíti gazdasági és humánprogramját. A dokumentum meghatározza az… Tovább olvasom