Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Kitüntették a Margit Kórház ápolási igazgatóját

A csornai Margit Kórház ápolási igazgatója negyven éve dolgozik az egészségügyben és mindvégig ugyanabban az intézményben. Nemrég miniszteri szinten is elismerték tevékenységét.
Az egészségügyi miniszter kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Pro Sanitate-kitüntetést adományozott Pődör Miklósnénak, a csornai Margit Kórház ápolási igazgatójának.

Végigjárta a ranglétrát

Pődör Miklósné negyven éve, 1963-ban jegyezte el magát az egészségüggyel, s a kapcsolat kiállta az idők próbáját. Olyannyira, hogy a négy évtized alatt mindvégig a csornai Kórházban tevékenykedett.
– Végigjártam a ranglétrát, közben tanultam – emlékezett Pődörné. – Segédápolóként kezdtem, ápolóként folytattam, később osztályvezető főnővérré neveztek ki. 1976-tól pedig ápolási igazgató vagyok. Már huszonhét éve, hogy nem ágy mellé szólít a kötelesség, bár az egészségügyi munka szépsége igazából a betegek körében fedezhető fel. Szerencsére olyan kollégáim vannak, akikkel szakmai kérdésekben teljesen egyetértünk, s akik megértve az idők szavát, mindig partnerek voltak, ha valamilyen változást akartunk végrehajtani.

Csornán nincs nővérhiány

Pődör Miklósné szerint a dolgozók többségét az elhivatottság tartja az egészségügyben és az az eltökéltség, hogy segíteni tudnak a betegeken. Hiszen az anyagi és erkölcsi elismerés régen sem és ma sem olyan, hogy vonzaná a fiatalokat a pályára. Ennek ellenére Csornán nincs nővérhiány, ami többek között azért van így, mert a városban kevés a munkahely és nem érvényesül az elszívó hatás. De talán az sem közömbös, hogy egy kisKórházban mindig jobb a légkör, mint egy nagy intézményben. Mindemellett a megyében két iskola működött és el tudta látni szakdolgozókkal az intézményeket.

Bővítené a tevékenységi kört, de nem várja a befektetők tolongását

Pődör Miklósné állítja, hogy a kitüntetésében benne van a család és a kollégák segítsége is, hisz nélkülük képtelen lett volna megoldani a rá váró feladatokat. A jövő kapcsán azt mondja, szeretné, ha bővíteni lehetne a Kórház tevékenységi körét, noha tudja, hogy nehéz időszak lesz az elkövetkező egy év.
– Nem hiszem, hogy a privatizáció olyan vészes lenne, mint amilyennek mondják. Az viszont biztos, hogy kell a tőke, hisz a mostani finanszírozás mellett nagyon nehéz gazdálkodni. Ugyanakkor nem gondolom, hogy ilyen kisKórházért tolonganak majd a befektetők – nyilatkozta a kitüntetett ápolási igazgató.

Voltak nehézségek, de nem hátrált

– Természetesen akadt olyan pillanat a negyven év alatt, amikor a távozás gondolata is felvetődött bennem – vallotta be az ápolási igazgató. – A legnehezebb időszak a rendszerváltás környékén volt, amikor pályázni kellett és akadtak negatív hangok is. De elhatároztam, hogy akkor is megmutatom és nem fogok meghátrálni. Az évek során több igazgatóval dolgoztam együtt, kivel jól, kivel kevésbé jól együttműködve. Az intézmény jelenlegi vezetőjével kifejezetten jó a munkakapcsolatunk, hagyja, hogy az ember tegye a dolgát, új célokat tűz ki, s ezek megvalósítása nagy feladat, de lehetőség is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kinyitották a zene ajtaját

Öt nyelven, tolmács segítségével beszélgettek Szanyban a Rába Fesztivál résztvevői, de igazából a… Tovább olvasom