Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Kitüntetéseket adtak át a közösséget támogató munkáért

Helyi kitüntetéseket adtak át a hétvégi kónyi falunapon.

A hétvégén tartották Kónyban a falunapot. A rendezvényen a hagyományoknak megfelelően helyi kitüntetéseket is átadtak az arra érdemeseknek. Idén a „Kóny községért" Díjat a képviselő-testület döntésének értelmében ketten kapták meg.

Egyikük Görcs Imre kónyi származású, Győrben élő vállalkozó. Görcs Imre – noha több évtizede elköltözött szülőfalujából – figyelemmel kíséri községe fejlődését. Részt vesz a rendezvényeken, önzetlenül támogatja a helyi törekvéseket, különös tekintettel a helyi értékek megőrzésére. A hagyományok ápolásáért, a falu hírnevének öregbítéséért tüntette ki az önkormányzat Görcs Imrét.

Görcs Imre a helyi értékek megőrzésének támogatásáért kapott elismerést szülőfalujában. Képünkön feleségével.
Görcs Imre a helyi értékek megőrzésének támogatásáért kapott elismerést szülőfalujában. Képünkön feleségével.

A „Kóny községért" Díjat posztumusz ítélte meg a képviselő-testület Kiss Miklós volt kónyi önkéntes tűzoltóparancsnoknak. Ő 1996 óta irányította az egyesületet haláláig, 2012-ig. Fontos volt számára a helyiek értékeinek óvása, mentése, az önkéntes tűzoltók képzése. Nagy gondot fordított az idős egyesületi tagokkal való kapcsolattartásra, megbecsülésükre. Parancsnoksága alatt Kónyban kétszer is rendeztek körzeti tűzoltóversenyt. Munkáját a megyei hivatásos parancsnokság is többször elismerte. A mostani kitüntetést özvegye és fia vette át Aller Imre polgármestertől.

Kiss Miklós néhai tűzoltóparancsnok kitüntetését özvegye és fia vette át.
Kiss Miklós néhai tűzoltóparancsnok kitüntetését özvegye és fia vette át.

A falunapi programok keretében kiállítást is rendeztek a faluházban. Csoma Bence numizmatikai gyűjteményét mutatta be, Nagy Attila bélyeg- és képeslapsorozatát. Mihalkóné Bagaméri Anikó az általa készített ruhákat, öltözeteket, hímzéseket, varrottakat állította ki.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véradásra várják az önkénteseket két településen

Gyórón és Himodon csütörtökön délután tartanak véradást. Tovább olvasom