Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Kitüntetések és kenyéráldás a Rábaköz fővárosában

Ahhoz, hogy európaivá váljunk, nem elég csak beköltözni, úgy is kell berendezkedni – kezdte a polgármester.
Bár a szervezők megtettek mindent Szent István ünnepének méltó lebonyolításáért, a csornaiak így is mérsékelt érdeklődést tanúsítottak az augusztus 19-én, szombaton megtartott újkenyér-áldás iránt. Papp József csornai polgármester beszédével kezdődött az állami ünnep.

– Ahhoz, hogy európaivá váljunk, nem elég csak beköltözni, úgy is kell berendezkedni – kezdte a polgármester. Úgy véli, Szent István máig tartó üzenete az, hogy most is erős és biztonságos országot kell építenünk, nagy dolgokat kell végrehajtani Magyarországon és szűkebb pátriánkban, Csornán is. Papp József az önkormányzat ezen ciklusának utolsó nagy rendezvényén hozzátette, gyarapodó családokból lesz gyarapodó város.
A helyi Garabonciás együttes színvonalas műsora után dr. Horváth Lóránt Ödön premontrei apát és Tubán József evangélikus lelkész áldotta meg az új kenyeret, majd az önkormányzat kitüntetéseit adta át Csorna polgármestere. „Csorna városáért" emlékérmet kapott Varga Miklós, a Rábaköz MM Rt. elnöke, Zsiray Ernő nyugalmazott rendőr alezredes és Szaradics István nyugalmazott építészmérnök. „Csorna szolgálatáért" díjat vehetett át dr. Gelencsér Gyula háziorvos, valamint dr. Papp László volt sportvezető, aki – mint a legidősebb kitüntetett – mindannyiuk nevében megköszönte az elismeréseket. A Premontrei park színpadán megrendezett ünnepség a Szózat hangjaival zárult Csornán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy évig ismerkednek a renddel

Két fiatalember öltötte magára kedden este a premontrei rend fehér ruháját és kezdték meg az egy… Tovább olvasom