Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 21°C Még több cikk.

Kitiltották a kutyákat a Fő téri parkokból

Továbbra is üzemelteti a helyi buszjáratot a kapuvári önkormányzat, kitiltják a kutyákat a köztéri parkokból, civil szervezetek és művészeti csoportok támogatásáról döntöttek és ukrajnai települést segít a városháza. Ülésezett a képviselő-testület.
A testület megszavazta a helyi buszjáratot üzemeltető cég beszámolóját. A járat reggelente a diákok nélkülözhetetlen közlekedési eszköze, igaz, napközben azonban szerényebb a kihasználtsága, ám épp az előző ok miatt a város továbbra is üzemelteti a helyi járatot – jelentette ki Hámori György.

Az ülésen szó volt az önkormányzati lakások bérletéről is. – Változtattunk a rendeleten, a munkahellyel rendelkezőknek nagyobb lehetőséget adunk ezen ingatlanok bérlésére, hiszen a munkabérből könnyebben fizethető az ingatlanok bérlete – jegyezte meg Kapuvár polgármestere.

Az egyes fák védelméről szóló napirendben Hámori György kitért arra, akár környezetvédelmi bírságot is kiszabhat a jegyző a védett értékek rongálása esetén.

Játszótér a Fő téren – A szülők is kérték a terület védelmét a kutyapiszoktól.
Játszótér a Fő téren – A szülők is kérték a terület védelmét a kutyapiszoktól.


Ugyancsak jegyzői hatáskörbe utalta a testület a Fő téri – nemrég felújított – parkok védelmét is. – Gyermekes anyukáktól, pihenni vágyó helyiektől érkezett a panaszok áradata, miszerint a kutyatulajdonosok előszeretettel futtatták kedvenceiket a város közepén lévő parkokban, nem egy esetben kikapart virágágyásokat és szennyezett játszóteret hagyva maguk után – mondta az ülésen Hámori György. Hangoztatta, a rendelettel a város megtiltja a kutyasétáltatást két Fő téri parkban, a Hősök parkjában és az úgynevezett várkertben. A két várárok továbbra is az ebek és gazdáik rendelkezésére áll.

A város oktatási intézményei közti napirendeket tárgyalva Bernád Csaba, a Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium vezetője lapunknak elmondta, az iskola 79 diákja 4,5-es átlaggal letette az érettségi vizsgákat. Újdonság az intézmény életében, hogy a tantestület évente javaslatot tehet egy diák esetében a Kapuvár Város Érdemes Diákja elismerés odaítélésére.

A testületi ülésen szó volt a város villamosenergia-beszerzési szerződésének fenntartásáról. Budai Imre alpolgármester kiemelte: a beszerzést egy Isaszeg által vezetett, 26 települést magában foglaló szindikátus végzi, évek óta takarékos módon.

Az ülésen szó volt a helyi civil szervezetek, művészeti csoportok és sportegyesületek idei támogatásáról is. Ezzel kapcsolatban Hámori György a Kisalföldnek megjegyezte, csak azokat tudja támogatni a városháza, amelyek be is nyújtották kérelmüket.

Az ülés végén a plénum döntött arról, hogy Kapuvár támogat egy kárpátaljai települést helyi intézményének fenntartásában, illetve a város is csatlakozik a köztársasági elnök klímavédelmi egyezményéhez.


Új díjak: érdemes sportolók és diákok

Két újabb városi elismerés alapítását határozta el Kapuvár. Az egyik a helyi gimnázium legjobb diákjának, a másik a város legkiemelkedőbb sportolójának adományozható.

– Örvendetes, hogy Kapuváron nagyon sok fiatal ér el kiemelkedő tanulmányi eredményt, és sokan sportsikerekkel járulnak hozzá a város hírnevének növeléséhez, ezért az önkormányzat elismerésükért két díjat alapított – tájékoztatott Hámori György polgármester.

A még 2006-ban létrehozott Sedes Sapiantiae pályázat alkalmas arra, hogy elismerésben részesítsék a kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő és a város közéletében is aktívan részt vevő fiatalokat. E pályázat mellett azonban szükséges, hogy a képviselő-testületnek lehetősége legyen kitüntetés adományozására is a városban élő fiatalok kiemelkedő eredményeinek elismerésére.

– A Kapuvár Város Érdemes Diákja és a Kapuvár Város Érdemes Sportolója kitüntetés alapítását határozta el a képviselő-testület – hangsúlyozta a polgármester.

A rendelet alapján Kapuvár Város Érdemes Diákja kitüntetést kaphat a Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium egy végzős diákja, akit a tantestület javaslata alapján a képviselők arra érdemesnek találnak. A Kapuvár Város Érdemes Sportolója kitüntetést a kiemelkedő sportteljesítményt felmutató fiataloknak ítélheti oda a testület a sportegyesületük javaslatát figyelembe véve.

– Ebből a kitüntetésből évente két díj odaítélését javasoljuk – mondta a polgármester.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árokba hajtott egy autó Répcelaknál - 1 sérült

Árokba hajtott és ott a tetején állt meg egy autó a 86-os főúton, Beled és Répcelak között. Tovább olvasom