Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Kistérségi egyeztető és konzultációs fórum: Mindenkit szondáztatunk

Kistérségi egyeztető és konzultációs fórumot tartottak a napokban a Csornai Rendőrkapitányságon. A terület önkormányzatainak, polgárőr-egyesületeinek, intézményeinek képviselőit tájékoztatták az aktuális bűn-
ügyi, közbiztonsági helyzetről.
Dr. Erdős István alezredes, rendőrkapitány elmondta: továbbra is szoros együttműködésre törekszenek a „kiterjedt lakossági kapcsolatokkal" rendelkező szervezetekkel is. Ezt a célt szolgálja többek között a tájékoztatás és a konzultáció a tett és tervezett intézkedésekről.
Az alezredes megjegyezte: a baleseti helyzet javítása érdekében különböző intézkedéseket foganatosítanak.

Ilyen például a főutak fokozott ellenőrzése, a sebességmérők használata, a külföldi gyorshajtók kitereléses ellenőrzése vagy az ittas vezetőkkel szembeni fellépés. „Ne lepődjön meg senki, mindenkit szondáztatunk" – erősítette meg. Hozzátette: erről egyébként pozitív visszajelzéseket kaptak. A lakosságot irritáló közlekedési jelenségek visszaszorítására is egyes területeken váratlan és gyakoribb, fokozott ellenőrzésekre lehet számítani.

Az illetékességi területükön élők közbiztonságról alkotott véleményére is kíváncsiak a rendőrök. Egy kérdőívet juttattak el minden településre, a forgalmasabb nyilvános helyekre. Ezeket a helyiek név nélkül tölthetik ki és juttathatják vissza a kapitányságra. A visszajelzéseket aztán a szakemberek folyamatosan értékelik és az így kapott információkat a napi munka során felhasználják.

Dr. Erdős István felhívta a figyelmet a megyénkben már működő Szomszédok Egymásért Mozgalomra. Mint fogalmazott, hatékony eszköz lehet ez a bűncselekmények megelőzésében és a lakosság biztonságérzetének erősítésében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csorna: Energiabeszerzés olcsóbban

Idén is közbeszerzéses eljáráson vesz villamos energiát a csornai önkormányzat. Ebben az évben… Tovább olvasom