Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Kiss Éva: A gimnáziumtól a cannes-i színpadokig

Kapuvár - A kapuvári Kiss Éva Evelyn jelenleg az Operettszínház művészeivel lép fel szűkebb pátriánkban. A huszonéves színésznő szerint hosszú távon csak a komoly munka hozhat tartós sikert. Nem szereti a sztárcsinálást.
– Már gimnáziumban is tudatosan készültem arra a színészi pályára, amivel napjainkra bejártam Európa több színpadát, Cannes-tól Prágáig – mondta a kapuvári Kiss Éva Evelyn, aki jelenleg Sopronban, az Operettszínház művészeivel együtt egy musicalgálán lép fel.

A huszonhat éves színésznő elmondása szerint már gimnazistaként készült erre a pályára. – Részemről ez nem egy tinilány pillanatnyi fellobbanása volt, amit későbbi pályám igazolt is – ecsetelte az indulás körülményeit Éva. A színművészeti főiskola azonban – hasonlóan pályatársai egy részéhez – elsőre nem sikerült, ezért a soproni színház tanodájában ismerkedett a pálya nehézségeivel.

Kiss Éva Evelyn - Fotó: Turbók Attila


– Az ott töltött három év meghatározó volt, hiszen a kevés ottani színésztanoncra sok szerepet osztott a színház vezetése, így korán „mély vízbe dobtak bennünket" – fogalmazott. A soproni éveket aztán a fővárosi Teátrum Színiakadémia követte, ahol Félix László keze alatt formálódott az ifjú színészpalánta. Már az akadémia alatt is dolgozott, majd Karsai Jánosnál a pantomimmal is megismerkedett.

– Jelenleg szabadúszóként dolgozom, ám két éven át próbálkoztam egy társulathoz kerülni, de a feltételek nem voltak megfelelőek – mondta. Éva szerint napjainkban is léteznek egyéb szereposztó módszerek, ám ezt figyelmen kívül hagyva is építeni kell a karriert.

– Nem szeretem a rövid életű hazai sztárocskákat, a kemény munka híve vagyok, mert azt hiszem, a hosszú távú siker csak ezáltal biztosítható – hangsúlyozta az ifjú színésznő. Másfél éve egy iroda intézi fellépéseit, amibe rengeteg hakni is belefért, mely szerinte a legjobb iskola.

Kiss Éva Evelyn a napokban Sopronban lép fel az Operettszínház művészeivel, ám ezen kívül egy CD-n dolgozik, melyben megmutathatja szerteágazó zenei érdeklődését, a dzsessztől az operáig, valamint készül a jövő évi szólókoncertjére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Intézményes spórolás

Csorna - Évi több tízmillió forintos megtakarítást remél Csorna önkormányzata intézményeinek mostani… Tovább olvasom