Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Kispénzű nyári karbantartások Rábaközszerte

Rábaköz - A tisztasági meszeléstől a tantermi parketta cseréjén, kerékpártároló építésén és az udvari burkolat elkészítésén át a vizesblokk teljes rekonstrukciójáig terjed – egyebek mellett – azon munkák köre, amelyeket a nyári hónapokban végeznek el a rábaközi iskolákban.
A nyár az iskolafelújítások, karbantartások ideje. Persze mint sok minden más, ez is anyagiak függvénye. Ha rendelkeznek a szükséges pénzzel, akár merészebb terveket is szövögethetnek a fenntartók, ha viszont nincs, vagy kevés van, legfeljebb a tisztasági meszelésekre futja. Néhány rábaközi településen a nyári karbantartásokról érdeklődtünk.

Csornán az önkormányzati intézmények saját forrásból igyekeznek elvégezni a legfontosabb feladatokat. Például a Csukás-szakközépiskola tornatermét az elmúlt tanév utolsó napjaiban kifestették. Azonkívül néhány helyiségben tisztasági meszelést terveznek. Szintén tisztasági meszelés lesz a Széchenyi általános iskolában is. Közben várják a felújításra benyújtott pályázat elbírálását, reménykedve annak sikerében. A Hunyadi-gimnáziumban felújítják a sportpályát és kosárlabdapályát alakítanak ki. Az avatóünnepséget várhatóan a tanévnyitóval együtt tartják.

A Kossuth Lajos Szakiskolában már befejeződött a tornaterem és három tanterem meszelése. Egy tanteremben és az emeleti folyosón felújították a lábazatot. Folyamatban van a táblák festése, augusztusban pedig felülvizsgálják a fűtőrendszert és nem marad el a szükséges karbantartás sem. Az eddigi munkát a tanulók aktív közreműködésével végezték és az iskola saját anyagi keretéből finanszírozták.

A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központ óvodájában elvégzik a csoportszobák tisztasági meszelését, s a játékok EU-szabványosítását. Az iskola négy tantermét kifestik, új burkolattal látják el és a bútorok is újak lesznek. Felújítják a leány WC-t, folyosót meszelnek, továbbá folytatják az udvar tavaly megkezdett burkolását. Mindezt a fenntartó és a szülők anyagi támogatásával, valamint a báli bevételből tudják elvégezni.
A megyei önkormányzat fenntartásában működő Arany János Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Nevelési Tanácsadónál folyamatosan elvégzik a szükséges karbantartásokat.

Enesén néhány teremben a lábazat rendbetétele, a tornaszoba, a vizesblokkok egészségügyi meszelése és kisebb javítások szerepelnek a programban.

II. Rákóczi-iskola: Több más munka mellett folytatják az udvar burkolását.
II. Rákóczi-iskola: Több más munka mellett folytatják az udvar burkolását.

Bősárkányban a tantermek, folyosók meszelése mellett kicserélik a főbejárati portált, valamint két tanteremben a parkettát, ezenkívül kerékpártárolót építenek.

Kónyban az alsó tagozat vizesblokkjának és a tanári szobának teljes rekonstrukciójára kerül sor. Azonkívül nem maradnak el a kisjavítások sem.

Rábatamásiban a szokásos tisztasági meszeléseket végzik el. Ugyanakkor információik szerint – bár hivatalos értesítést még nem kaptak – sikeresen szerepeltek a kistelepülések iskoláinak felújítására, fejlesztésére kiírt pályázaton. A beruházás költsége – amely magába foglalja az ablakok és ajtók cseréjét, a külső festést, a tornacsarnok tetőzetének cseréjét – 17,5 millió forint, ebből a pályázati támogatás 12,5 millió forint, a többit saját forrásból biztosítják. Az óvodában a leállás idején, augusztusban meszelnek.

Olvasóink írták

 • 1. Hő - Kép Kft. 2008. augusztus 09. 17:29
  „Örömmel olvasom, hogy egyretöbb pénz jut intézményeint karbantartására, korszerűsítésére.
  Cégem a Hő - Kép Kft. energia felhasználás felmérésével foglalkozik, Fűtés,- Világítás,- Víz felhasználás, Épületek hőveszteségeinek kimutatása.
  A feltárt hibák kijavítására, az elavult technológiák korszerűsítésére adunk javaslatot.
  Megújuló energia források alkalmazásának lehetőségeit felmérve sgeítünk.
  Anyagi források felkutatása, bonyolítása is segít a fejlesztésben.
  Ha felkeltettem érdeklődését kérem keressem.
  Tel:30 / 91 62 452 E-mail: pocze.peter@t-online.hu”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A város néprajzát gyűjtik az egyetemisták

Kapuvár - Szegedi egyetemisták térképezik fel Kapuvár néprajzát. A kétszer egyhetes munkát jól… Tovább olvasom