Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Kismarton is testvér

Eggyel ismét gyarapodott Sopron testvérvárosainak száma. Az okiratokat szombaton délelőtt látta el kézjegyével a kismartoni (Eisenstadt) Fő utcában Peter Németh és dr. Gimesi Szabolcs polgármester.
Kismarton
Parádés fogadtatásban részesültek a kismartoni állomáson azok a soproniak, akik különvonattal érkeztek Burgenland fővárosába, hogy tanúi legyenek, amint Peter Nemeth kismartoni és dr. Gimesi Szabolcs soproni polgármester aláírja a testvérvárosi szerződést.
Száztíz soproni gondolta úgy, hogy ezúttal vonattal teszi meg az utat. Pket a helyi fúvószenekar várta az állomáson, hogy aztán gyalog, de zenei kísérettel induljanak a kismartoni sétálóutcába, ahol már néhány helybéli viszont a soproni Juventus fúvószenekar muzsikáját hallgatta.
A burgenlandi himnusz elhangzását követően többen – közöttük Hans Niessl tartományfőnök és Barsiné Pataky Etelka – is méltatták az esemény jelentőségét, majd a két polgármester mondott ünnepi beszédet.
Peter Németh kiemelte, két olyan város kötött szerződést, amelynek kapcsolatai évszázadokra nyúlnak vissza, a testvérvárosi okirat csak szentesítette a tartalmas gazdasági, kulturális és emberi kapcsolatokat.
Dr. Gimesi Szabolcs pedig kitért arra is, hogy milyen volt a két település közös élete a rendszerváltozás előtt, majd Ausztria uniós csatlakozásáig (1995), s azt követően.
A beszédek elhangzása után került sor a dokumentumok aláírására, majd elhangzott a soproni himnusz is. Ezt követően a vendéglátók fogadást adtak vendégeik tiszteletére. (A rendezvénysorozat június 29-én Sopronban, a Fő téren folytatódik. Az aláírási ceremónia tíz órakor veszi kezdetét.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díszoklevél a focicsapatnak

Az enesei önkormányzat az Enese Község Díszokleveles Polgára címet adományozta a körzeti bajnokságot… Tovább olvasom