Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Kiskorú a cserbenhagyó gázoló?

Valószínűleg kiskorú gyerek gázolt el autóval a hét végén Kapuváron egy kerékpárost.

Cserbenhagyásos gázolás történt a hétvégén Kapuváron. Egy autó a Damjanich és a Margit híd utca kereszteződésében nem adott elsőbbséget az arra haladó kerékpárosnak és elütötte. Ezután segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. Szerencsére személyi sérülés nem történt, csak anyagi kár keletkezett.

A szemtanúk és a sértett leírása alapján a csornai rendőrök kapuvári kollégáik segítségével kutatták fel a balesetben közreműködő autót. Arra azonban, hogy ki vezette a Ladát, nem kaptak választ, csak tegnap. Egy kapuvári család jelentkezett a kapitányságon és beismerték, hogy tizenhárom éves, azaz kiskorú fiuk „kötötte el" a járművet, a szülők engedélye nélkül. A közlekedésrendészeti osztály munkatársai rekonstruálták a gázolást. A bizonyítási kísérlettel igyekeztek megállapítani, hogy valóban vezethette-e a gyerek a kocsit.

A büntetőeljárást cserbenhagyás miatt indították, ám, ha bebizonyosodik, hogy a kiskorú volt a vétkes, megszüntetik, mivel a kiskorúság a büntethetőséget kizárja. Ebben az esetben a kapuvári gyermekvédelmi szervekkel veszik fel a kapcsolatot és felhívják a figyelmet a fiúra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakossági hozzájárulással

A kilencvenes évek végi gázbekötések idején már szó volt arról, hogy Rábatamásiban megépítenék a szennyvízhálózatot. Szabó István polgármester szerint akkor „nagyot kellett volna álmodni", és egyszerre a két beruházást végrehajtani. Tovább olvasom