Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Kisiskolák csak meszelve

„ Nem a szándékon múlik az iskola, óvoda nagy nyári karbantartása” – fogalmazott az egyik, „önerőből csak a legszükségesebb állagmegóvásra futja” – jelentette ki a másik rábaközi település vezetője.
Barbacs: Tetőt cserélnek az iskolaépületen.
Nyár van, a diákok, pedagógusok pihennek, erőt gyűjtenek a következő tanévre. Ez az az időszak, amikor különböző építőipari szakembereknek kell(ene) „megszállni" az iskolaépületeket, hogy azok a szorgos kezek munkája nyomán megújuljanak, megszépüljenek a szeptemberi kezdésre. Csakhogy a pénzhiány e téren is érezteti negatív hatását.
Bágyogszováton sem az iskolában, sem az óvodában nem lesz nagyobb felújítás. Bár miként Takács Csaba polgármester fogalmazott: „ez nem a szándékon múlik".

Az óvoda konyháján egy gázzsámolyt és két mosogatót szerelnek fel, továbbá tervezik óvodai fektetők beszerzését. Természetesen a tisztasági meszelést mindkét intézményben elvégzik, valamint két tanterem festésére is futja még. Barbacson az iskolaépület tetőzetét cserélik újra – tudatta Herczeg Tihamér polgármester. Ezenkívül átfestik a nyílászárókat és nem marad el a tisztasági meszelés sem.

Bogyoszló polgármestere, Kránitz Lajos elmondta: az állagmegóvás érdekében csak a legszükségesebb munkákat tudják elvégeztetni, például „megigazítják" a tetőt. „Önerőből többre nem futja" – fűzte hozzá a polgármester.

Rábatamásiban a Céde-pályázaton nyert 470 ezer forintnak és a hozzáadott önrésznek köszönhetően tovább korszerűsítik az iskola fűtését – tájékoztatott a polgármester, Szabó István. Emellett sor kerül a tisztasági meszelésre és a tetőzet renoválására is.
Osliban a tisztasági meszelésen kívül más munkát nem terveznek e nyárra az iskolában és az óvodában – tudtuk meg Fodor József polgármestertől, aki azt is elmondta, hogy tavaly és tavalyelőtt jelentős felújítást – benne fűtéskorszerűsítést – végeztek mindkét intézményben.

A rábakecöli iskolában és óvodában a májusi földrengés nyomait – például a falrepedéseket – igyekeznek eltüntetni – közölte a település polgármestere, Tuba Pál. A költségeket a megyei területfejlesztési tanács vis maior keretéből kapott összegből, valamint a biztosító által fizetett kártérítésből fedezik. Ezenfelül elvégzik az egészségügyi meszelést is mindegyik intézményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tervekben elköltött 50 milliárd

Optimális esetben 2004 és 2010 között 50 milliárd forintos fejlesztési program is megvalósulhat… Tovább olvasom