Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Kisebbségi együttesek

A megye területén élő kisebbségek együttesei mutatkoztak be a hétvégén Csornán. A rendezvény a megyei nemzetiségi nap keretében zajlott, immár harmadik alkalommal.
A Német Kulturális Egyesület Akkordeon harmonikaegyüttese.
Szombaton Csornán rendezték a megyei önkormányzat harmadik nemzetiségi napját. A program szentmisével kezdődött a Jézus Szíve-templomban, s azután a Szent István téren keresztül a rendezvény helyszínére, a Premontrei parkba vonultak a résztvevők.

A himnuszok elhangzását követően házigazdaként Papp József, Csorna polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Beszédében egyebek mellett kifejtette, hogy Csorna nem az a város, ahol jelentős számú kisebbség él, viszont az a város, ahol – s ezt büszkén állítják – a magyar kultúra, a helytörténet, a zene és a tánc igazán otthon van, hisz ezeknek értő közönsége és értő művelői vannak. Említést tett arról is, hogy amikor a következő nemzetiségi napra sor kerül, már olyan országban élünk, amely tagja az Európai Uniónak. Miként fogalmazott, a csatlakozás éjszakáján nem történik csoda, de egy újabb lehetőséget kapunk, amivel együtt tudunk élni.

Koczkásné Sipőcz Katalin, a megyei önkormányzat intézményfelügyeleti osztályának vezetője szerint a megyei nemzetiségi nap megrendezésének az a fő célja, hogy a megye területén élő kisebbségek bemutatkozhassanak a nagyközönség előtt.

A továbbiakban az együtteseké volt a főszerep. A sort a Győrből érkezett ifj. Jakus László előadóművész nyitotta meg és őt követték a többi szereplők, cigány, német, horvát, görög, lengyel, örmény kisebbségi együttesek Csornáról, Szanyból, Ágfalváról, Győrből, Fertőhomokról, Undról. A nap során a művelődési központban kiállítás nyílt nemzetiségi alkotók munkáiból, amely csütörtökön estig látható. A harmadik nemzetiségi napot Kara Ákos, a megyei közgyűlés elnökének kabinetfőnöke zárta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A posta nem enged a mobilból

Félsikerként értékelik a rábaközi polgármesterek újabb tárgyalásuk eredményeit postaügyben.… Tovább olvasom