Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Kisebb kukáért kevesebb fizetség Dénesfán

Hatvanliteres kuka után nem kell a száztíz literes díját kifizetniük a helyieknek.

Az érintett családok már megkapták a szerződést a szolgáltatótól, a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft.-től (STKH).

Korábban olvashatták a falubeliek panaszát a szemétszállításról. A soproni cég ugyanis a családtagok életkora alapján jelölte meg, hogy melyik háztartásban milyen űrmértékű gyűjtőedényt használjanak. Harminckilencen nem írták azonban alá a szerződést. Június elején az STKH vezetése úgy döntött, vége a türelemnek és ezen tulajdonosok kukájából nem is ürítették ki a szemetet. Akkor elküldtük a Kisalföld kérdéseit a cég vezetésének, választ azóta sem kaptunk.

Most úgy látszik, a társaság inkább rövidre zárta a kérdést. Takács Lajos polgármester arról számolt be, hogy a helyiek már a tényleges „szemétmennyiség" utáni díjat fizethetik és erről szól szerződésük is. „Természetesen megnyugodtak a kedélyek. Én már csak azt nem értem, hogy a jogszabályok betartásához miért kell huszonhárom levelet megírnunk és többször is a Kisalföld segítségét kérnünk. Nem lett volna egyszerűbb, ha a szolgáltató rögtön az előírások szerint küldi meg a szerződéseket a fogyasztóknak?" – tette fel a kérdést a dénesfai polgármester.

Olvasóink írták

  • 1. alekínyó 2013. június 24. 20:31
    „Gratulálok Takács Úrnak! Ilyen "tökös" polgármesterekre lenne szükség mindenhol!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vihetik az adósságot Csornán

Rendkívüli ülést tartott szerdán a város képviselő-testülete. Tovább olvasom