Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Kis léptékű pályázatokra tizenhatmilliót oszthatnak ki

A beérkezett, úgynevezett kis léptékű pályázatok fele támogatható a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület munkaszervezetének vezetője szerint. Elbírálásukra meghatározott munkarend és határidők vannak.
Tubán József evangélikus lelkész egy minapi nyilatkozatában (Értesítésre, támogatásra vár a gyülekezet, Kisalföld, 2012. március 23.) az úgynevezett LEADER-pályázatok elbírálási határidejét kifogásolta. Véleménye szerint a pályázatok átfutási ideje hosszadalmas, ezáltal a pályázatokat benyújtó civil szervezetek nem tervezhetik rendesen programjaikat.

Horváth Árpád Mihály: Kötött határidők a kapuvári elbírálásban.
Horváth Árpád Mihály: Kötött határidők a kapuvári elbírálásban.

A csornai lelkész szavaira Horváth Árpád Mihály, a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület (RVE) munkaszervezetének vezetője
reagált.

Mint mondta, a pályázatok elbírálására szabott határidők vannak, ezektől eltérni a rábaközi LEADER-csoport esetében sem lehetséges. – A csornai evangélikus gyülekezet egy úgynevezett kis léptékű pályázatot (250 ezer forintos támogatás) nyújtott be, melyet közösségépítő rendezvények megtartására szánnak – kezdte az ismertetést a munkaszervezet-vezető. Ilyen pályázat a most beadott 197 pályamű fele. Ennek a 82 pályázatnak a felét különféle formai hibák miatt a kapuvári munkaszervezetben elutasították. Horváth Árpád Mihály hozzátette: a kis léptékű pályázatokra 16 millió forint lenne kiosztható az elbírálás után.

– Azt azonban hangsúlyozni kell, a határidőket nem tudjuk átlépni – mondta a vezető. A december 5-i beadási határidőt követően a többlépcsős elbírálás – melyet Kapuváron végeznek – március végéig tart, majd a támogatásra ítélt anyagokat Zalaegerszegen egy újabb szűrőn vezetik át.

E kis léptékű pályázatokban eredményhirdetés április végén várható. Ezután, a programok lebonyolítását követően a pályázó szervezet benyújthatja az utófinanszírozott pályázatok kifizetési kérelmét, majd az ellenőrzés után pár hónappal pénzéhez is juthat a rendező szervezet. Ez az eljárás a nagyobb, úgynevezett LEADER-pályázatokra is vonatkozik. Ebben az évben a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) delegálta a pályázatbírálati feladatokat Kapuvárra.

Horváth Árpád Mihály elmondta, munkaszervezetük létszáma miatt – feszített munkarendben – a fenti ügyintézési határidőket tudják tartani, ám hozzátette, az elmúlt években az elbírálást az MVH végezte, a mainál hosszabb határidőkkel.

Tájékoztató. Az RVE tájékoztatót tart a pályázatokról csütörtökön délelőtt 10 órától Kapuváron (Fő tér 22.), majd délután 2-kor Csornán a Laky Döme utca 1. szám alatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állásajánlatok Kapuváron, Csornán

Kapuvári kirendeltség (ügyintézés helye: 9330 Kapuvár, Szt. István király u. 2., tel.: 96/242-688). Tovább olvasom