Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Kis lépésekkel, de előre

Kapuvár - Elkezdődtek a gartai alközpont átalakítási munkái, ám egyelőre csak a parkolókat építik. A tervekben teljes rekonstrukció szerepel, de minden a költségvetés függvénye.
A kapuvári képviselő-testület legutóbbi ülésén szó volt a helyi költségvetés jövő évi koncepciójáról, melyben a kapuvári alközpontok kialakítása is szerepel. Minden szándék megvalósításának feltétele azonban az anyagi háttér előteremtése, a gartai alközpontra is pályázati pénzeket szeretne bevonni az önkormányzat.

Apróbb munkálatok azonban elkezdődtek, jelenleg több parkoló kiépítése történik a Szent Katalin utca környékén. A várakozóhelyek létesítését egyelőre a Rákóczi utcában épült társasház indokolja, mivel ennek tizenkét lakásához és több, földszinti üzletéhez kötelező ezek kialakítása. Tizennégy lesz a telken belül, tizenkettő pedig a Szent Katalin utcában. A városháza egyelőre mészkő zúzalékkal tölti fel a parkolók menti utat.

Vertetics István a városfejlesztési iroda vezetője a Kisalföldnek elmondta: a gartai alközpont rekonstrukciós tervei már elkészültek, a jelenlegi építkezés szervesen illeszkedik ebbe. A továbbiakban szó van a jelenlegi vízelvezető árok parkolók közti részleges lefedéséről (ennek hiánya okozta a gondot a gartai árvíz idején), egy díszes artézi kút kialakításáról, egy gyalogoshíd építéséről és több parkoló kialakításáról is.

A jelenlegi játszóteret – szabványosítás után – szintén meghagyja a tervezet. Az irodavezető hozzátette, még 2000-ben városi és állami pénzből elkészült az a terv is, mely a Rákóczi utca rekonstrukcióját tartalmazza a postától a város széléig, ám a megvalósítás a mindenkori büdzsé függvénye.

Akárcsak a gartai alközpont munkálatai is, erre pályázati pénzt vonna be a városháza. Ez utóbbival kapcsolatban Kóczán Zoltán alpolgármester a testületi ülésen kijelentette: ha nem lesz rá pályázat, akkor kisebb lépésekben, de a helyi költségvetésből fedezni fogják a munkálatokat.
Parkolók épülnek, utat a tervek szerint egyelőre nem alakítanak ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeretnék, ha többen lennének

Szárföld - Szárföldön manapság leginkább az állagmegóvást tartják szem előtt. Az önkormányzati… Tovább olvasom