Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Kis-Rába híd építés Kapuváron - Kútgyűrűk érkeztek

Halvány remény arra, hogy hamarosan folytatódik a Kis-Rába híd építése a városközpontban. Nézze meg fotóinkat!

Megérkeztek a kútgyűrűk a Kis-Rába hídhoz.
Kis-Rába híd építés Kapuváron - Kútgyűrűk érkeztek - Fotó: Jerkó Gyula

Olvasóink írták

 • 12. tber 2011. július 03. 16:57
  „Tisztelt valkür! Akkor miért nem az nyerte a hídépítési pályázatot aki az általad említett viaduktot építette. Egyébként azért azt megjegyezném hogy ezek a szuper mérnökök a reaktív szivárgást nem tudták megállítani még darált papírral sem és még nem tudni, hogy milyen következményei lesznek ennek. Nem a véleménnyel van sohasem a gond hanem a foghegyről odavetett csak "beszolókmertjópofavagyokésnemisérdekelmiatényésvaló" tartalommal. Egyébként a az általad említett "felmérés" nem úgy történik, hogy egy centivel vagy colostokkal odaballag egy szaki és kicsit a híd alá nézve összeüt egy árajánlatot mint nálatok a tsz-ben volt (egyébként ott is sok helyen dolgoztak is, bármennyire nem hiszed) A kiíró írja ki a pályázatot amiben megfogalmazza mire kéri az ajánlatot, és többnyire a tervezést is elkészítteti. De ezt te biztosan sokkal jobban tudod mert több ilyen tenderdet kiírtál vagy nyertél. Én csak egy okostojás vagyok (pedig még tanultam is érte) akinek erről fogalma sem lehet (szerinted). Köszönöm "rick" nevében is az elismerő szavakat mind tőled és mind "lazától" is. Jó mert már lesz kire felnéznünk ezek után.”
 • 11. Laza 2011. június 30. 21:24
  „japán az Japán. Magyarország pedig a rick és tber féle kitűnő szakemberek és okostojások hazája, na meg a rossz utaké és hidaké! Ez van! :)”
 • 10. valkür 2011. június 30. 19:46
  „Kedves rick és tber!

  Hangzatos és terjengős írásaitokból kiderül hogy mekkora ásznak tartjátok magatok!
  De sajna csak két okostojás vagytok!
  Szerintem nem az a lényeg hogy kié a híd vagy az út! Ez a hídbontás több száz -ha nem több ezer- ember mindennapjait keseríti meg!
  Nem kell senkinek sem hídmérnöknek lenni ahhoz hogy valaki véleményt mondjon!
  A mai technológiák mellet egy ilyen híd elkészítése maximum 1 hónapot vehetne igénybe!
  Akárki is a kivitelező nagy hibát vétett! Hogy lehet egy híd átalakítását úgy elkezdeni hogy nem mérik fel rendesen az elvégzendő munkát? Nem a tsz-ben vagyunk hogy kezdjük bontani oszt majd lesz valami!

  Csak egy példa: japánban a nemrég történt szökőár után teljesen elpusztult egy 7 kilóméter hosszú viadukt és képzeljétek 3hét alatt ujjáépítették! 7 kilómétert 3 hét alatt! Kapuváron mindössze 20 métert kéne megépíteni!”
 • 9. rick_ 2011. június 30. 07:59
  „6.

  Nem. Nem a városé, és nem is Leniné.

  Ez az első alapinformációk egyike, amit illene tudni, mielőtt valaki véleményt mond a témában.
  Nagyon nem is kell kutatni ahhoz, hogy ez az információ kiderüljön, mert ez az újság is leírta már. Többször.

  Aki lényeges információk ismeretének igénye nélkül alakít ki véleményt egy kérdésben, avagy ezek az információk nem képesek rövid-közép távon rögzülni nyilvánvalóan kis befogadóképességű memóriájában, arra mondjuk nem kéne rábízni ezt a munkát. Még ha pár nap vagy pár hét alatti befejezést ígér, akkor sem.”
 • 8. spitzenreiter 2011. június 30. 00:23
  „vicc ez az egész, én egyébként már teljesen le is mondtam a hídról.egy ekkora hidat 2 nap alatt meg lehet csinálni.ennyi idő alatt egy pesti hidat is meg lehet csinálni..áh sztem hagyják is már:-)”
 • 7. egyapuka 2011. június 29. 22:29
  „5.

  Te meg az vagy ami vagy.”
 • 6. Star-Spangled 2011. június 29. 22:28
  „#4 Nem a varose????? Akkor Lenine,ki mase!!!!”
 • 5. tber 2011. június 29. 21:06
  „Kedves 3. Biztosan hídmérnök vagy, hogy ennyire tudod mennyi idő alatt lehet egy ilyen hidat felépíteni. szerintem egy felfújhatós változatból egyébként egy délután is elkészíthető lenne. egyébként a kivitelezőnek sem biztosan jó az állás, mert a számla rész vagy szakasz is alszik ám ilyenkor. Vélhetőleg valamilyen műszaki probléma (az hogy lehetett volna e rá számítani vagy számolni vele az persze egy más kérdés) az akadály. Egyébként ha változik a terv akkor a változást engedélyeztetni kell. Ez nemcsak bürokrácia (de mondjuk az van benne elég), hanem egyfajta kontroll is hogy egy közforgalmú hidat csak szabályosan lehessen kivitelezni, mert az átvétel után a fenntartó (állam azaz mi) lesz a szerkezet gazdája ismét a garancia , jótállás és szavatossági idő után pedig az esetleges javítások költsége is a fenntartót terheli.”
 • 4. rick_ 2011. június 29. 14:43
  „2.

  Nem a városháza a megrendelő és se a híd se az út nem a városé.”
 • 3. pumukli110 2011. június 29. 09:59
  „Ez nevetséges ami itt folyik az "építkezésen" a mai világban egy ilyen kis hídat 3 hét alatt mge lehet csinálni,elősször előkészületek aztán kellett volna a bontás nem a forgalmat akadályozni hónapokig.A híd környékét méteres gaz borítja a város közepén .Sok szerencsétlen tervező nem tudja miért kapja a fizetését.Mi lenne velük ha a tengerre kellene kellenének hídat csinálni?A felelősöket kötbérezni kellene keményen mert ez a híd kurvasokba jön.”
 • 2. miro132 2011. június 29. 09:23
  „remélem kötbérre igényt tart a városháza!”
 • 1. kerteszb 2011. június 29. 09:20
  „Lehet, hogy csak kutat fúrnak :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Péntek esti muzsika a csornai Zenepavilonban

A Csorna 40 városi jubileumi rendezvénysorozat részeként július 8 és augusztus 12 között… Tovább olvasom