Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 23°C Még több cikk.

Kis-Rába híd: 108 millióból újul meg a nyár végére - Galéria

Kapuvár - A Kis-Rába hidat márciustól lezárják, kerülőúton lehet közlekedni a városban. Az út szélesebb lesz, és tisztítás után az eredeti korlátait visszaépítik.


A Kis-Rába áruház melletti hídon jelenleg a húsz tonnánál nehezebb járművek nem kelhetnek át, mert az építmény állaga az utóbbi években erősen leromlott.

Várhatóan márciustól teljes hídzár mellett történik a híd átépítése. Ezt megelőzően elkészül a szabályozási terv, amelyben kerülőutat jelölnek ki a tömegközlekedés részére, és külön az egyéb forgalomnak. A kerülőutakat megfelelően kitáblázzák.

"108,8 millió forintból újul meg augusztus végére Kapuváron a Kis-Rába híd" - ígérte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt szóvivője. Loppert Dániel kommunikációs vezetőtől azt is megtudtuk, hogy a kivitelezői közbeszerzést a Strabag MML Kft. nyerte.

Információink szerint elbontják a híd felszerkezetét és új, előre gyártott szerkezetet emelnek be, így a híd szélesebb is lesz. Tisztítás után az eredeti korlátait visszaépítik.

Várhatóan augusztus 26-án ér véget a beruházást, s ezt követően adhatják át az új hidat.

Rövid hídtörténet

A Kis-Rába hídja már a középkorban is fontos átkelő volt. Az egykori faszerkezetű építményt 1902-ben Kalin Ferenc mérnök tervei alapján betonszerkezetűre építették. A mai híd közvetlen elődjét azonban a második világháború végén a visszavonuló német csapatok felrobbantották. Az építmény mai korlátját a Budapesten a világháború idején elpusztult Erzsébet híd darabjaiból pótolták.


Kis-Rába híd: 108 millióból újul meg a nyár végére

Olvasóink írták

 • 3. Laza 2011. február 09. 10:31
  „Kedves Bill 1978.
  A hidakat nem túl gyakran szokták felújítani, ebből fakadóan ez általában nem egy "két forintos dal", hogy a klasszikust idézzem.”
 • 2. rick_ 2011. február 08. 20:34
  „Tényleg nem vagy építési szakértő.”
 • 1. bill1978 2011. február 08. 11:15
  „Nem vagyok egy nagy építési szakértő, de nagyon sokkallom a 108 milliót, egy ilyen pici fesztávolságú híd felújítására. Hihetetlen pazarlás, ami állami szinten megy. Elkeserítő, hogy ilyen meggondolatlanul és felelőtlenül szórják adóforintjainkat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkenteni szeretnék a költségeket

A csornai önkormányzat tovább egyeztet a nyilvánosságpályázatra ajánlatot adó vállalkozóval. Tovább olvasom