Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Király-tó Óvoda és Bölcsőde az új név

Mostantól Király-tó Óvoda és Bölcsőde néven működnek a kapuvári óvodák, melyeket összevontak.
Mostantól Király-tó Óvoda és Bölcsőde néven működnek a kapuvári óvodák, melyeket nemrégiben egy intézménnyé vontak össze. A névadó ünnepi rendezvényt a napokban fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Arany János utcai intézményben tartották.

Varga Endréné intézményvezető megnyitójával kezdődött a Király-tó Óvoda és Bölcsőde névadó ünnepsége Kapuváron, az Arany János utcai intézményben. Nemcsak az új név felvételét ünnepelték a meghívottak, hanem az intézmény fennállásának huszonötödik évfordulóját is.
Az 1980-ban átadott – akkor 5. számú óvodaként működő – intézmény első vezetője a nemrég aranydiplomát kapott és az ünnepen is megjelent Pölöskei Gyuláné volt.

A meghívottak között is voltak olyanok, akik már az alapkőletételben is segédkeztek. Ahogy a vezető óvónő fogalmazott: „talán a legszebb korban, a 25. születésnapon keresztelkedünk".

A névválasztás egy idei, januári testületi ülésen dőlt el, a képviselők teljes támogatásával. Varga Endréné hangsúlyozta: a név kötelez, a gyermekek nevelésében nagy szerepet kap a természet, a Hanság állat- és növényvilágának megismertetése. Ennek kapcsán az intézmény csoportjai is hansági állat- és növényneveket választottak maguknak, többek közt Fülemüle, Éger és Gólyahír nevű csoportjai vannak az óvodának.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazánk népszerű célállomás

Sipos Gabriella a szegedi Radnóti-gimnáziumban érettségizett, az egyetemet is a Tisza-parti városban kezdte, s magyar–történelem szakon Budapesten folytatta. A diploma megszerzése után férjével nyakukba vették a világot. A háromgyermekes családanya jelenleg az amerikai külügyminisztérium egyik intézetének az oktatója, férje a Világbanknál dolgozik. Tovább olvasom