Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 21°C | 31°C Még több cikk.

Kipontozott tolerancia

Mi az a tolerancia? Annak érdekében, hogy ezt a kérdést kiderítsék, „Találkozópont program" néven diákoknak szervezett országos programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Salva Vita Alapítvány, a Boldog Ceferino Alapítvány és a Katolikus Szeretetszolgálat.
A programban többek közt száz „rendkívüli osztályfőnöki óra" keretein belül fogyatékkal élők, romák és időskorúak szóltak a gyerekekhez Debrecentől Pécsig, Tiszaszalkától Kapuvárig. A program célja az volt, hogy a 10–19 éves korosztály tapasztalatokat szerezhessen, és megismerje a hátrányos helyzetű csoportok életét.

Balázs Eszter Anna rajzáért különdíjat kapott.
Balázs Eszter Anna rajzáért különdíjat kapott.


Megyénket egy másik intézmény mellett a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda képviselte. A program egyik eleme országos rajz- és fotópályázat volt. A szervezők zárásként a tolerancia nemzetközi napján Budapesten november 16-án hirdettek eredményt. Itt a kapuvári katolikus iskola ötödikes diákja, Balázs Eszter Anna különdíjat kapott. A Hegykőn élő kislány lapunknak elmondta, ő bizony már most tudja, hogy belsőépítész lesz.

– Mikor meghallottam a rajzpályázat témáját, azonnal tudtam, mit szeretnék rajzolni – mondta az ötödikes kislány. Rajzának különlegességét az adja, hogy a kontúrokat gombostűvel kipontozta, egyfajta Braille-írást is létrehozott így a képen. Ahogy mondta, ezzel a gyengénlátók az ujjukkal is „megnézhetik" a művét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szany: Megvan az első bérlő

Decemberben átadják Szanyban a 400 ezer eurós beruházással készülő inkubátorházat. Az épületben… Tovább olvasom